Objavljeno: 1.10.2019 10:36

Kaj pričakovati od Microsoftovega dogodka Surface?

Jutri bo Microsoft na svojem dogodku v New Yorku predstavil kopico novih naprav Surface. Konkretnih podatkov sicer še ni, je pa v spletu veliko govoric in ugibanj o tem, kaj točno bo predstavljeno.

Že po imenu lahko sklepamo, da bodo na dogodku predstavljeni prenosniki, tablice in hibridi družine Surface. Predstavili naj bi zmogljivi prenosnik Surface Pro 7, nekakšen konkurent Applovem MacBook Pro. Zmogljiv, a hkrati tanek in prenosljiv prenosnik ličnega, enostavnega oblikovanja - v spletu se je pojavila tudi fotografija tega modela. Poleg tankega in elegantnega ohišja naj bi imel prenosnik res tanek rob okoli zaslona.

Predstavili naj bi tudi par cenejših modelov - Surface Laptop 3, bojda v 15- in 13-palčnih izvedbah. Bolj zanimive so govorice, da naj bi predstavili tudi hibridno napravo s procesorjem arhitekture ARM. Podobne naprave so v preteklosti že ponujali, z Nvidiinimi procesorji Tegra, tokrat pa naj bi pri procesorju sodelovali s Qualcommom – podobno kot velja za  Samsungov prenosnik Galaxy Book S, o katerem smo pisali pred kratkim.

Govorice pa kažejo tudi na napravo z dvema zaslonoma – Microsoft naj bi tako napravo pripravljal že dve leti. Šlo naj bi za kombinacijo med tablico in majhnim prenosnikom - kot knjiga, sestavljena iz dveh tablic. Na tej napravi naj bi bil nameščen sistem Windows Lite, lažji, manj zahteven operacijski sistem, zasnovan okoli Windows Core OS, o katerem smo tudi pred kratkim pisali.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji