Objavljeno: 6.11.2018 12:10

Huawei z novostmi tudi v okviru blagovne znamke Honor

Vajeni smo že, da kmalu po novostih, ki jih Huawei predstavi pod svojo blagovno znamko, kmalu ugledamo tudi zelo podobne izdelke, ki so na prodaj pod blagovno znamko Honor. Tako je tudi tokrat.

Honor je sicer Huaweieva blagovna znamka, ki se prodaja neposredno, preko spleta, ni na voljo pri mobilnih operaterjih in – je cenejša od telefonov blagovne znamke Huawei. Honorji se navadno tudi ne ponašajo z dragimi blagovnimi znamkami, kot je denimo Leica, ki nastopa v dražjih Huaweih, zunanjost telefonov pa je videti malce manj zanesljivo in dodelano.

Honor Magic 2, ki so ga pred nekaj dnevi predstavili v Pekingu, od tega vzorca do neke mere odstopa. Še vedno gre sicer za telefon, ki ima vgrajen najnovejši Huaweiev procesor (SoC) Kirin 980 in ima tri objektive/kamere (te niso opremljene z napisom Leica), kot najmočnejši Huawei Mate 20 Pro (in/ali P20 Pro), vendar je hkrati tudi drugačen. Sprednje kamere (ki so tudi kar tri) ima namreč skrite in se pokažejo šele, ko telefon odpremo z drsnikom. Zato je sprednja stran telefona z zaslonom pokrita v višjem odstotku kot navadno. Nič podobnega Huaweievim modelom in zelo podobno, kot ima to urejeno Xiaomi Mi Mix 3. Kdo je od koga prevzel idejo ali morda celo – kdo izdeluje koga?, bi se lahko vprašali…

Mimogrede, analitiki velik del Huaweievega uspeha (po številu prodanih telefonov so drugi na svetu, za Samsungom) pripisujejo ravno cenejši blagovni znamki Honor.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji