Objavljeno: 10.10.2016 01:00

Facebook ponuja druženje v navidezni in navadni resničnosti

Facebook se na vse pretege prizadeva, da bi našel nove načine rabe svojih storitev in uporabil družabne povezave v svojem omrežju. Na nedavni konferenci, ki je bila posvečena predvsem navidezni resničnosti in prikazu nove generacije strojne opreme, so spregovorili tudi o združevanju navidezne resničnosti in spletnega druženja.

Zanimiv je koncept združevanja trenutnega sporočanja, zvočnih komunikacij in druženja v navideznem prostoru z avatarji namesto posredovanja video posnetkov dejanskih udeležencev. S tem ustvarjajo tako interes nad lastno tehnologijo navidezne resničnosti, kot tudi bolj učinkovito in nenazadnje zabavno alternativno klasičnim video konferencam.

V spodnjem video posnetku je možno videti, da so uporabniki v navideznih sestankih predstavljeni kot avatarji, ki pa imajo vgrajeno kompleksno logiko za čim bolj verodostojno predstavitev uporabnikov. Avatarji lahko izražajo čustva, kot so nasmeh, zaskrbljenost, jeza praktično sočasno, ko uporabnik to počne v realnem svetu. Prav tako se lahko premikajo v prostoru in oponašajo kretnje posameznega uporabnika. Seveda pa lahko tudi uporabljajo predmete v navidezni resničnosti.

Po besedah Facebooka ne gre zgolj za preprosto demonstracijo temveč za zmogljivi platformo, ki bo nared v letu 2017. Omenjajo že dve aplikaciji, kot so »Zabave« in »Sobe«, s katerimi se bomo lahko družili s tja do osmimi sogovorniki v različnih sobah, kjer bo možno skupaj gledati filme, igrati igre ali pa preprosto kramljati in se zabavati. Storitev naj bi bila na voljo na celotni paleti izdelkov, ki jo nudi Facebook neposredno ali prek partnerjev.

Facebook pa ob rešitvah za navidezno resničnost ni pozabil na današnje uporabnike mobilnih naprav. Nadvse zanimiva je samostojna aplikacija Events, ki uporabniku posreduje sveže informacije o dogodkih v njegovi bližini. Opira se na najave dogodkov, ki jih že danes uporabniki objavljajo v Facebooku, celoto pa lahko prikaže tudi na zemljevidu in v skupinskem koledarju, kjer je možno preveriti, kdo bo prišel na dogodek. Program trenutno deluje na iOS, kmalu pa bo na voljo tudi za Android.

YuIgyKLPt3s

wV3y1yvftww

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji