Facebook kljub škandalom z dobrimi poslovnimi rezultati

Objavljeno: 31.1.2019 09:00 | Teme: Facebook, poslovanje

Največje družabno omrežje je kljub številnim škandalom objavilo zelo dobre finančne rezultate za zadnje četrtletje preteklega leta.

Dosegli so 2,32 milijard mesečnih uporabnikov, to je 2,2 odstotka več kot v četrtletju pred tem – s tem se je dvignila tudi hitrost pridobivanja novih uporabnikov. Dnevno aktivnih uporabnikov je bilo 1,52 milijard, dva odstotka več kot v četrtletju pred tem. Zaslužili so 16,91 milijard dolarjev, kar je preseglo pričakovanja investitorjev, s tem se je dvignila vrednost delnic za devet odstotkov.

Število novih uporabnikov se je dvignilo predvsem v Evropi, so pa več denarja zaslužili z uporabniki v Severni Ameriki – na letni ravni za trideset odstotkov več. Si mislimo, da bi lahko imela evropska direktiva GDPR nekaj vpliva na to, saj je zaradi nje vseeno težje zaslužiti s podatki evropskih uporabnikov. Zanimivo, da so na letni ravni dvignili prihodke za 30 odstotkov, profit pa za kar 61 odstotkov.

Po besedah Zuckerberga so se v letu 2018 osredotočili na varnost, v letu 2019 pa se nameravajo preusmeriti v inovacijo produktov – med drugim tudi z združevanjem zasnove nekaterih aplikacij, o čemer smo pred kratkim pisali.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!
Prijava

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki