Objavljeno: 23.2.2022 12:28 | Teme: mobilna aplikacija

EasyPark prihaja tudi v Ljubljano

Pred več kot tremi leti smo objavili novico, da prihaja aplikacija EasyPark tudi v slovenijo, od prvega marca pa bomo lahko z njo plačevali tudi v glavnem mestu.

Aplikacija deluje v mnogih evropskih državah, po svetu pokriva že več kot 3200 mest. Jeseni leta 2018 je prišla tudi k nam, v prvem valu v Maribor, Bohinj, Bled Piran, Portorož, Fiesa, Lucija, Strunjan, Seča, Izola, Sežana, Slovenj Gradec, Ptuj in Grosuplje. Od takrat se je še dodatno razširila, kočno pa bomo lahko z njo plačevali tudi v Ljubljani. Poleg možnosti plačevanja na daljavo (kjer lahko plačujemo za več različnih registrskih tablic) omogoča tudi plačevanje polnjenja na nekaterih električnih polnilnicah, v določenih mestih pa lahko z njo tudi poiščemo ulice z visoko razpoložljivostjo parkirnih mest in mesto celo vnaprej rezerviramo.

Aplikacija je prilagojena tudi za delo z Apple CarPlay in Android Automotive, pohvalno je tudi dejstvo, da v njej ne preplačamo parkirnine, kot sicer pri uporabi klasičnih parkirnih listkov. Postopek registracije je zelo enostaven, vnesemo svojo telefonsko številko, nato kodo, ki jo dobimo preko SMSja. Sledi vnos registrske tablice, nato še način plačila (kreditna kartica ali PayPal). Kot rečeno bo začetek delovanja stekel prvega marca. Velja pa opozoriti, da storitev vzame provizijo - pri paketu Standard ni redne naročnine, plačamo pa 15% vrednosti parkirnine (ali minimalno 0,10 EUR) na parkirno transakcijo. Tisti, ki bolj pogosto uporabljajo aplikacijo, pa lahko izberejo paket Large z naročnino 2,99 evra na mesec, tam pa ni doplačil pri posameznih plačilih.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentarji

jernejkrum | 23.2.2022 | 15:03

Provizijo vzamejo, to je treba povedat. Mislim da lani še ni to veljalo, ne vem EasyPark Standard je namenjen uporabnikom, ki občasno parkirajo. EasyPark Standard je paket za plačevanje parkirnine, kjer ni mesečne naročnine ampak se plačuje 15% od vrednosti parkirnine ali minimalno 0,10 EUR na parkirno transakcijo. EasyPark Large je namenjen uporabnikom, ki pogosto parkirajo. EasyPark Large je paket za plačevanje parkirnine, kjer se plačuje le mesečno naročnino 2,99 EUR.

Jure Forstnerič | 23.2.2022 | 15:09

U, ja, hvala za opombo, bomo dodali!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji