Objavljeno: 25.9.2018 12:00

EasyPark tudi v Sloveniji

EasyPark je aplikacija za mobilne naprave (iOS in Android), preko katere lahko neposredno plačujemo parkirnino, sedaj pa so v mrežo začeli dodajati tudi slovenska mesta.

Aplikacija trenutno deluje v trinajstih evropskih državah in pokriva čez osemsto mest, med njimi pa so odslej tudi Maribor, Bohinj, Bled, Piran, Portorož, Fiesa, Lucija, Strunjan, Seča, Izola, Sežana, Slovenj Gradec, Ptuj in Grosuplje. Skupaj je ta hip na voljo 20.000 parkirnih mest po Sloveniji, saj sodelujejo tudi z javnimi parkirišči (denimo ob cestah, kjer sicer plačujemo na parkirnih avtomatih).

Za uporabo aplikacije si v njej naredimo uporabniški račun, dodati moramo tudi plačilno sredstvo in vnesti registrsko številko avtomobila. Ta hip so podprte kreditne kartice in PayPal. Ko parkiramo nam aplikacija pokaže lokacijo, to potrdimo in označimo, za koliko časa bi plačali. To lahko kasneje tudi na daljavo podaljšamo. Pogovarjali smo se tudi s predstavniki podjetja, kjer so nam povedali, da se končujejo dogovori še za par občin. Upamo, da bo sistem kmalu zaživel tudi v glavnem mestu, saj ima velik potencial tako za prebivalce kot za turiste.

https://easypark.si/sl

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji