Objavljeno: 30.5.2019 13:00

Bodo (igralni) prenosniki nekoč taki?

Intel poznamo kot procesorskega giganta, toda množica ljudi v podjetju se v resnici od nekaj ukvarja tudi z razvojem novih idej, kako naj bi izgledali računalniki in prenosniki prihodnosti. Projekt Honeycomb Glacier izgleda res futuristično.

Recimo bobu bo – mnogo Intelovih idej se nikoli ni in se verjetno tudi ne bo prijelo, toda nekatere vendarle se. Samo primer – tudi Lenovo Yoga C930, ki smo jo pri Monitorju preizkusili pred kratkim, je luč sveta ugledal kot Intelova futuristična ideja.

Ali bo nova ideja dvozaslonskega prenosnika Honeycomb Glacier sodila med prve ali druge, je trenutno težko reči. Prenosnik ima 15,6-palčni osnovni zaslon ločljivosti FuulHD, pod njim pa še manjši (12,3-palčni) zaslon ločljivosti 1920×720 pik. Na zgornjem zaslonu torej igramo igro, na spodnjem pa imamo dodatne informacije ali pa morda povezavo s spletom.

Mehanizem za odpiranje zaslona deluje tako, da sta lahko oba zaslona odprta toliko, kot želimo, komplet pa zaključuje inovativno hlajenje računalnika in kamera, ki zna slediti pogledu uporabnika.

YeyAG-CMKCs

TheVerge

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentarji

Vlajke | 31.5.2019 | 07:29

Tale koncept se mi kar dopade. Za igre vsekakor, a tudi za delo ni napačen (Outlook in klienti IM spodaj, na primer). Za igre je pa seveda eno glavnih vprašanj sposobnost grafične kartice, da dosega potrebe prikaza modernih iger. Intel tu ni nikoli blestel. Ali bo potrebno kak thunderbolt zunanji dock dodati za to? Nepovezano s tem: a imate možnost v novice in članke slike nalagat tako, da ko na njih klikneš, dobiš večjo? Kaj je smisel, da je velikost taka, kot je že v sami strani?

Matjaž Klančar | 31.5.2019 | 09:04

Seveda, hvala za predlog. Bomo uredili.

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji