Objavljeno: 30.3.2019

Apple je obupal

Skoraj dve leti je že tega, kar je Apple ob splavitvi brezžičnih slušalk AirPods napovedal tudi brezžični (indukcijski) polnilec, ki jih bo znal polniti. Včeraj je prišlo Applovo sporočilo, da so nad izdelkom uradno obupali.

Brezžični polnilci v svoji najenostavnejši različici že leta niso več »raketna« znanost, saj jih je v spletu mogoče kupiti tudi za le nekaj evrov, brezžično polnjenje pa podpira vedno več telefonov, slušalk in pametnih ur. Obstajajo tudi modeli, ki znajo polniti dve napravi hkrati, od lani takega prodaja tudi Samsung, vendar naj bi bil Applov napovedani polnilec AirPower nekaj posebnega. Po napovedih naj bi zmogel hkrati polniti tri naprave (denimo iPhone, slušalke AirPods in uro Apple Watch) in to tako, da bi lahko te naprave po polnilcu razporedili kakorkoli.  Polnilec bi torej moral imeti dovolj pametno razporejene polnilne tuljave in več tipal, ki bi znala določiti položaj naprav.

Ker je Apple po prvi napovedi polnilca kar 18 mesecev molčal, so se začele pojavljati govorice, da imajo njihovi inženirji težave in sicer s pregrevanjem naprave. Kot kaže, so imeli prav, saj je Dan Riccio, podpredsednik za strojno opremo pri Applu zapisal, da AirPower »ne bi mogel dosegati njihovih visokih standardov«, zato ga ne bodo izdelovali in prodajali. Nenavadno je predvsem to, kako zelo so pri Applu v še razvijajoči se izdelek verjeli, saj je že dolgo narisan celo na škatli, v kateri se prodajajo slušalke AirPods.

Kakorkoli že – če imate karkoli brezžičnega od Appla, se boste morali zadovoljiti z brezžičnimi polnilci konkurence.

Techcrunch

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji