Xerox Phaser 8400

Objavljeno: 1.9.2005 01:47 | Avtor: Matjaž Klančar | Kategorija: Laserski tiskalniki | Revija: Julij 2005 | Teme: laser, tiskalnik, nenehni testi

Xerox ima v svojem programu (po nakupu podjetja Textronix) že kar dolgo tudi tehnologijo tiskanja z voskom oz. "voščenkarje", kot ljubkovalno pravimo takim tiskalnikom. Taki tiskalniki tehnično niso pravzaprav v ničemer podobni laserskim tiskalnikom, vendar se kot takšni tržijo, se s konkurenčnimi "laserji" primerjajo in so nenazadnje namenjeni istim uporabnikom.

Take tiskalnike smo v Monitorju že preizkušali, pa vendar za osvežitev spomina ponovimo, kako delujejo. Za razliko od laserskih tiskalnikov, ki na papir nanašajo mikroskopsko droben barvni prah in ga na koncu "zapečejo" na papir, voščenkarji uporabljajo vosek, ki ga v tiskalnik vložimo v obliki kock. Tega potem naprava enakomerno tali na papir. Zaradi voščene prevleke so odtisi vedno svetleči (tudi črno-beli). Zato se tudi tiskalnik vsaj na začetku, ko ga prižgemo, kar 15 minut ogreva in tali vosek, kar je zaznati tudi po vonju.

Zakup člankov

Izbirate lahko med:

Za plačilo lahko uporabite plačilno kartico ali PayPal:

 

Najprej se morate prijaviti.
V kolikor še nimate svoje prijave, se lahko registrirate.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!
Prijava

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki