Objavljeno: 19.4.2005 09:51 | Avtor: Damir Odlak | Monitor April 2005 | Teme: nenehni testi, prenosnik

TroNote T65-CXD

TroNote T65-CXD je prenosnik nižjega cenovnega razreda. Odlikuje ga vzdržljiv akumulator, ki zagotavlja dobre tri ure nepretrganega dela brez priklopa na električno omrežje. Poganja ga Intelov Pentium M s taktom 1,7 GHz, ki ima na voljo 512 MB delovnega pomnilnika. Za večpredstavnost skrbita na osnovni plošči integrirani zvočna in grafična kartica izdelovalca Intel, kar sicer zadošča za predstavitve ali delo s poslovnimi programi, igre, ki zahtevajo hitro grafično kartico, pa bodo tekle bolj za silo (preizkus 3D mark mu je prisodil 1774 točk).

Tudi sicer se je na preizkusu prenosnik izkazal za poslovni računalnik (preizkusni program Winstone mu je prisodil poslovni indeks v višini 20,6), ki je zmožen tudi dela z večpredstavnimi programi (odmerjen večpredstavni indeks je bil 22,6).

Manj zadovoljni smo bili z ohišjem. Plastika je premehka in se neprijetno upogiba. To je najbolj razvidno ob odpiranju pokrova, saj se monitor začne upogibati, na desnem robu prenosnika, kjer sta optična enota DVD-RW in vmesnik PC Card, pa se upogiba kar celotno ohišje. Enako velja za tipkovnico, na katero so slovenski znaki dodani z nalepkami (te so pravzaprav nalepljene na vse tipke na prenosniku razen na funkcijske). Prenosnik je opremljen s sledilno ploščico, ki je zelo odzivna in prijetna za delo, med obema tipkama pa najdemo še dodatno, okroglo tipko, ki ob nameščenem gonilniku skrbi za krmiljenje drsnikov oken, z malo vaje pa pride zelo prav pri navigaciji po oknih na zaslonu.

Na sprednji strani bomo med zvočnikoma, ki se dokaj dobro odrežeta, našli priključke zvočne kartice in vgrajeni mikrofon. Ob straneh najdemo priključke za modem in omrežje, firewire, priključek za zunanji monitor in izhod S-Video, dva vmesnika USB, optično enoto DVD-RW, režo za večpredstavne kartice in režo za kartice PC Card. Na hrbtni strani sta še dva vmesnika USB in vzporedni vmesnik. Prenosnik ima tako vse standardne vmesnike in priključke.

Vgrajeni monitor prikazuje sliko pri ločljivosti 1024 x 768 pik. Prikazana slika je sicer dovolj svetla in ostra, je pa nekoliko neenakomerno osvetljena.

TroNote T65-CXD je prenosnik, namenjen delu s pisarniškimi programi, s solidno opremljenostjo pa bo pritegnil tudi nekoliko zahtevnejše kupce.

TroNote T65-CXD

Poslovni indeks Winstone 2004: 20,6.

Večpredstavni indeks Winstone 2004: 22,6.

Trajanje delovanja: 3 h 07 min.

Zgradba in oprema: 7.

Velikost in teža: 7.

Mere: 32,9 × 27,5 × 2,5 cm, 3,1 kg.

Značilnosti: Intel Pentium M, 1,7 GHz, 512 MB RAM, 60 GB disk, DVD-RW, WiFi 802.11b/g.

Zaslon: 15-palčni, 1024 x 768 pik.

Cena: 279.900 tolarjev.

Prodaja: Comtron, www.comtron.si, (02) 300 35 00.

Za: Opremljenost.

Proti: Neenakomerno osvetljen zaslon, ohišje.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji