Toshiba Satellite X200-15K

Objavljeno: 18.12.2007 15:19 | Avtor: Tadej Beravs | Kategorija: Prenosni računalniki | Revija: December 2007 | Teme: prenosnik, nenehni testi

Toshiba ima v zbirki prenosnikov tudi razred elegantnih večpredstavnih modelov, imenovanih Qosmio. Vendar se je X200-15K kljub številnim podobnostim znašel v "cenejšem" razredu Satellite. Že sam videz nam da vedeti, da Satellite X200-15K ni navaden prenosni računalnik, ki bi ga vsako jutro vzeli s seboj v službo. Lepo rdeče večbarvno ohišje je res prava paša za oči, prav tako pa tudi lahka tarča za razne praske, ki bi lahko nastale pri prenosu. Pod pokrovom se skriva sedemnajstpalčni zaslon s svetlečo prevleko.

Veliki zvočniki (Harman/Kardon) nad tipkovnico in skriti globokotonec jasno nakazujejo, da je predvajanje večpredstavnih vsebin na malce višji ravni kot pri običajnih prenosnikih. Piko na "i" pa daje vgrajeni predvajalnik HD DVD. Vse to se lepo sklada z normativi višjega cenovnega razreda Qosmio, vendar je poglavitna razlika v zaslonu. Čeprav se Satellite X200 ponaša z možnostjo predvajanja vsebin HD, teh žal ne more prikazati v polni kakovosti. Zaslon ima namreč ločljivost "le" 1680 × 1050 pik in ne 1920 × 1200 pik, kot se spodobi za predvajanje vsebin HD. Kljub temu pa lahko za uživanje v polni ločljivosti priklopimo računalnik na televizor prek vmesnika HDMI. Poleg tega sta na voljo še navadna priklopa S-video in VGA. S priklopi USB niso skoparili, saj jih ima kar šest, prav tako ima vmesnik firewire. Pohvalno je tudi to, da poleg izhoda za slušalke in priklopa za mikrofon ponuja še izhod za zvočnike in splošni avdio vhod. Pozabili niso niti na infrardeči vmesnik, ki so ga vgradili s posebnim namenom. V kompletu z računalnikom namreč dobimo še daljinski upravljalnik, namenjen predvsem večpredstavnim vsebinam. Pri toliko opreme bi bilo skorajda greh, če bi pozabili še na vgrajeno spletno kamero (ločljivostjo 1,3 megapike) in na bralnik pomnilniških kartic. Za dodatno varnost skrbi bralnik prstnih odtisov.

Zakup člankov

Za daljši zakup pregleda člankov je potrebno biti prijavljen.
V kolikor še nimate svoje prijave, se lahko registrirate.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!
Prijava

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki