Objavljeno: 26.3.2013 | Avtor: Žiga Veber | Monitor April 2013 | Teme: nenehni testi, prenosnik

Toshiba Satellite L875-12J

Tokrat preizkušena Toshiba je rešitev za tiste, ki potrebujejo kakovosten 17-palčni prenosnik z zmogljivo grafiko in operacijskim sistemom Windows 8 po zmerni ceni.

Toshibin prenosnik je trdno grajen, njegovo ohišje pa oblikujejo čiste linije. Večinoma ga prekriva imitacija aluminija, tako na pokrovu kot tudi tam, kjer dlani počivajo med tipkanjem, okrog tipkovnice pa najdemo črno svetlečo plastiko. Tipke njegove tipkovnice ponujajo dovolj povratnih informacij, le sama tipkovnica se ob pritiskih nekoliko zvija, še posebej na sredinskem delu. Drsna ploščica je klasična, opremljena z dvema ločenima tipkama, ki sta za odtenek pretrdi, a je velika in se v praksi dovolj dobro obnese. Celo bolje kot takšne, ki omogočajo klik po celotni površini, a so slabše kakovosti.

Prenosnik je opremljen s povprečnim zaslonom, katerega tečaji na mestu ne držijo preveč trdno, ponuja pa ločljivost 1600 × 900 pik. Za prikaz teh pik in vse račune, ki so potrebni za njihov prikaz, je zadolžena zmogljiva AMDjeva grafika, ki se je na tokratnem preizkusu izkazala z zelo dobrimi rezultati. Zato je velik zaslon na tem prenosniku primeren tudi za uporabo naprednih grafičnih in 3D programov, pa tudi igričarji bodo, razen najzahtevnejših, dobro shajali z njim.

Za preračunavanje preostalih - negrafičnih ničel in enic je zadolžen Intelov Core i5, ki je na tokratnem preizkusu prav tako postregel z zelo dobrimi rezultati, nekoliko proti povprečju sega le rezultat poslovnega indeksa. Drugi rezultati so precej visoki, najbolj pa smo pogrešali kak dodaten GB pomnilnika, saj je tokrat preizkušena različica premogla le 4. Satellite L875 je opremljen s 750 GB prostora na disku, da po namestitvi zajetnih zahtevnejših programov na disku ostane tudi dovolj prostora za shrambo podatkov.

Najslabši del tokrat preizkušene Toshibe je tako poleg nekoliko slabšega zvoka predvsem povprečna avtonomija 2 uri in pol, ki jo zagotavlja šibkejši, le 4200 mAh akumulator. Prenosnik je sicer opremljen z optično enoto na levi, kjer najdemo še priključek USB 2.0, na desni pa sta še dva vmesnika USB 3.0. Tam najdemo še video vmesnika VGA in HDMI ter omrežni priključek in priključka zvočne kartice. Bralnik pomnilniških kartic pa je nameščen na desni strani sprednje stranice.

Toshiba L875 je dovolj dobro opremljen 17,3-palčni prenosnik, ki si s kakovostjo izdelave in zvenečim imenom z lahkoto prisluži maloprodajno ceno okroglih 800 evrov.

Toshiba Satellite L875-12J

Poslovni indeks SYSmark 2007 (Productivity): 143.

Večpredstavni indeks SYSmark 2007 (VideoCreation): 221.

Trajanje delovanja: 2:31.

Mere: 41,3 × 26,8 × 3,37 mm cm, 2,7 kg.

Značilnosti: Intel Core i5-3210M, 2,5 GHz, 4096 MB RAM, 750 GB disk, WLAN 802.11a/b/g/n, bluetooth.

Zaslon: 17,3-palčni, 1600 × 900 pik.

Operacijski sistem: Windows 8.

Cena: 799 EUR.

Prodaja: www.acord-92.si

❚❚❚❚❚❚❚❚❚❚ ZGRADBA IN OPREMA

❚❚❚❚❚❚❚❚❚❚ VELIKOST IN TEŽA

✓    Zmogljivosti, grafika, kakovost izdelave, cena.

✗    Zvok, akumulator, že nameščena programska nesnaga (Toshiba, Norton, eBay ...).

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji