Objavljeno: 28.5.2012 11:23 | Avtor: Jure Forstnerič | Monitor Maj 2012 | Teme: nenehni testi, laser, tiskalnik

Samsung SCX-3405

Samostojnih brizgalnih tiskalnikov je danes vse manj, nadomeščajo jih večopravilne naprave, ki imajo tudi optični bralnik. Teh je v laserskem taboru bistveno manj, sploh v vstopnem razredu. Tak je Samsungov SCX-3405, saj gre za lasersko večopravilno napravo, namenjeno domačim uporabnikom in manjšim pisarnam.

Naprava je dokaj majhna, pravzaprav ni bistveno večja od osnovnejših laserskih tiskalnikov. Oblikovanje je preprosto, gre za kvadratno napravo iz kakovostne bele plastike. Na sprednji strani se dvigne manjša ploščica, na njen so statusni zaslon in nekaj funkcijskih tipk. Za povezavo z računalnikom je po pričakovanju na voljo le USB. Na zgornji strani je optični bralnik, samodejnega podajalnika zanj v tem cenovnem razredu seveda ne moremo pričakovati, ga pa ciljni uporabniki tudi ne bodo pogrešali.

Seveda gre za črno-belo napravo, a je solidno hitra. Po besedah izdelovalca je tiskalnik sposoben tiskati do 20 strani na minuto, to številko je potrdil tudi naš preizkus. Pri večini hitrostnih meritev se je odrezal nadpovprečno hitro, še najboljšo oceno pa je dobil pri zahtevnejših dokumentih PDF. Po kakovosti ni nič posebnega, taki laserski modeli so si že dlje časa vsi zelo podobni - zelo dobro se odreže pri besedilu, pri grafiki pa bo bolj za kakšne poslovne grafikone.

Tiskalnik je, kot smo že omenili, namenjen manj zahtevnim uporabnikom (največja priporočena zmogljivost na mesec je 20.000 listov), tako da je tudi njegova cena zelo ugodna. Pravzaprav gre za ta hip najcenejši večopravilni laserski tiskalnik v naši tabeli - velja 113 evrov. Zato je cena natisnjene strani morda malenkost nad povprečjem, a 4 cente na stran tudi ni pretirano slabo.

Samsung SCX-3405

Tiskanje: 7.

Fotokopiranje: 7.

Optično branje: 7.

Cena izpisa: 5.

Velikost (razred): A4 (Osnovni črno-beli).

Vmesniki: USB.

Ločljivost: 1200 × 1200 pik na palec.

Navedena hitrost: 20 strani na minuto (črno-belo).

Tehnične lastnosti: 150 listov (predal), PCL6, 64 MB.

Prodaja: www.avtera.si, www.lancom.si.

Cena: 113 eur.

Cena natisnjene ČB strani: 4 cente.

Za: Cena naprave, enostavnost rabe.

Proti: Cena izpisa.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji