Objavljeno: 29.4.2008 09:44 | Avtor: Grega Šimenc | Monitor April 2008 | Teme: nenehni testi, prenosnik

Samsung R70

Samsung R70 je tretji prenosnik tega velikana zabavne elektronike, ki smo ga preizkusili do zdaj. Gre za prenosnik, ki po zmogljivosti in velikosti sodi nekako v zlato sredino ponudbe prenosnikov.

Zaslon širokega razmerja stranic (15,4 palca) je nadvse svetel, delno tudi po zaslugi tega, da ne premore premaza proti odboju okoliške svetlobe (t. i. "glare" zaslon). Na vrhu kraljuje spletna kamera, katere slika zadostuje zgolj za nezahtevno rabo (npr. video prek Skype), za kaj več pa je preslaba. Dosti bolje se izkažeta tipkovnica in drsna ploščica, ki sta nadpovprečno dobri. Škoda le, da je slovenska razporeditev tipk zgolj dotiskana na izvirno angleško tipkovnico.

Opremljenost z vmesniki je povprečna. Uporaben je izhod HDMI, s katerim lahko prenosnik povežemo npr. s televizorjem LCD, ob pomoči pretvornika HDMI - DVI pa tudi z običajnim monitorjem s tem vmesnikom. Sicer pa ima prenosnik tudi izhod VGA. Od drugih velja omeniti 3x USB ter gigabitni omrežni priključek, prav pride tudi vgrajeni bralnik pomnilniških kartic, ki bere kartice vrste SD, Memory Stick Pro in xD. Pogrešali pa smo vmesnik firewire ali (analogni) izhod za televizor.

Zmogljivost je nekako povprečna. Dvojedrni procesor z oznako T7250 pri taktu dveh gigahercev se pri delu ne segreva pretirano, zato je prenosnik pri delu večino časa praktično neslišen, pa tudi sicer je vgrajeni ventilator tih. Grafični del poganja samostojni grafični procesor NVidia 8400M, ki uporablja 512 MB namenskega pomnilnika. Ta je tudi razlog, da je prenosnik grafične hitrostne preizkuse končal z odliko. Nekaj manj navdušujoči so rezultati preizkusa v običajnih pisarniških programih, saj se ti ne odlepijo od povprečja podobno zasnovanih prenosnikov. Nekako povprečna je tudi avtonomija baterije, saj prenosnik obmolkne po 2 urah in pol delovanja brez električne vtičnice.

Samsung R70

Poslovni indeks SYSmark 2007 (Productivity): 89.

Večpredstavni indeks SYSmark 2007 (VideoCreation): 76.

Trajanje delovanja: 2 uri 32 minut.

Zgradba in oprema: 6.

Velikost in teža: 9.

Mere: 35,8 × 26 × 3,6 cm, 2,63 kg.

Značilnosti: Intel Core 2 Duo T7250, 2 GHz, 2 GB RAM, 160 GB disk, DVD?RW, WiFi 802.11a/b/g, bluetooth.

Zaslon: 15,4-palčni, 1280 × 800 pik.

Operacijski sistem: Windows Vista Home Premium.

Prodaja: Elkotex, www.elkotex.si.

Cena: 1032 EUR.

Za: Zaslon, kakovost izdelave, priključek HDMI.   

Proti: Povprečna zmogljivost.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji