Objavljeno: 28.5.2012 11:16 | Avtor: Jure Forstnerič | Monitor Maj 2012 | Teme: nenehni testi, laser, tiskalnik

Samsung ML-2165

Korejski velikan Samsung se ukvarja z različnimi panogami, med drugim tudi z laserskimi tiskalniki. Preizkusili smo enega izmed njihovih najosnovnejših modelov, napravo z oznako ML-2165. Kot smo pričakovali, je tiskalnik zelo majhen, po oblikovanju pa ga težko ločimo od predhodnikov, pa tudi od osnovnih laserskih tiskalnikov drugih podjetji, denimo Hpjeve serije Laserjet 10xx.

Spredaj se odpre podajalnik za papir, tam lahko pustimo do 150 listov, natisnjeni se naberejo na pladnju na zgornji strani, kjer lahko počaka do sto listov. Na zgornji strani sta le dve tipki (za vklop in prekinitev tiskanja), zadaj pa najdemo le en vmesnik, klasični USB. Na voljo je tudi sestrski model z dodatno črko W, ta ima vgrajen že brezžični omrežni vmesnik, spozna pa se tudi na tisk z mobilnih naprav iOS in Android.

Uporaba tiskalnika je zelo enostavna, saj ga je operacijski sistem Windows 7 prepoznal in samodejno prenesel gonilnike. Tiskalnik seveda ni namenjen pisarnam, njegova priporočena mesečna zmogljivost je 'le' 10.000 odtisov, a to je za domač tiskalnik povem normalno.

Nazivna hitrost naprave je glede na cenovno in zmogljivostno uvrstitev kar visoka, dvajset strani na minuto. V praksi bomo to resda težko dosegli, a že dobrih petnajst strani je načeloma kar solidno. Tisk se dokaj hitro začne, za prvo stran je potreboval devet sekund. Skupno je pri hitrostnih meritvah nekako v povprečju, to je pravzaprav pohvalno, saj gre za trenutno najcenejši laserski tiskalnik v naših tabelah. Nekoliko slabše se obnese le pri ceni izpisa, to pa ciljnih uporabnikov niti ne bo pretirano motilo.

Samsung ML-2165

Hitrost: 6.

Kakovost izpisa: 6.

Opremljenost: 4.

Cena izpisa: 2.

Vmesniki: USB:

Velikost (razred): A4 (Osnovni črno-beli).

Ločljivost: 1200 × 1200 pik na palec.

Navedena hitrost: 20 strani na minuto (ČB).

Tehnične lastnosti: 150 listov (predal), PCL6, 8 MB.

Cena: 71 EUR

Cena natisnjene ČB strani: 4,3 centa.

Prodaja: www.avtera.si, www.lancom.si.

Za: Cena naprave, enostavna raba.

Proti: Cena izpisa.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji