Ricoh Aficio SP4310N

Objavljeno: 28.5.2012 11:18 | Avtor: Blaž Hafner | Kategorija: Laserski tiskalniki | Revija: Maj 2012 | Teme: laser, tiskalnik, nenehni testi

Ob hitrem tempu razvoja računalništva se od izdelovalcev že skoraj pričakuje, da bodo vsako leto predstavili ne le nov izdelek, temveč kar posodobili celotno ponudbo. Tako se nemalokrat zgodi, da dobimo v roke izdelek, ki se od lanskoletnega modela, katerega zamenjuje, loči le po manjših lepotnih in tehničnih popravkih ter višji zaporedni številki. Med take spada tudi Aficio SP4310N.

Zunanje mere so enake kot pri predhodniku, SPC4210N, le teža je malenkost nižja in nadzorna plošča je dobila nekaj gumbov več. Gre še vedno za monokromatsko napravo, ki je namenjena predvsem tiskanju velikega števila tekstovnih dokumentov. Na to kaže mesečna zmogljivost 150.000 strani in zmogljivost tonerja, ki vsebuje dovolj barvila za 15.000 strani. Z osnovno napravo dobimo USB in omrežno povezavo, za doplačilo pa tudi gigabitno omrežno in možnost brezžične povezave. To še lahko opravičimo, drugače pa je z obračalno enoto, ki bi pri taki napravi morala biti vgrajena, ne pa na voljo le kot plačljiv dodatek. To nas je zmotilo tudi pri lanskem modelu. Na seznamu dodatne opreme najdemo še disk, dva dodatna predala, ki zvečata zmogljivost s 500 na 1500 oziroma 1600 strani, če štejemo še večnamenski podajalnik in razširitev pomnilnika z osnovnih 256 MB na 512 MB.

Zakup člankov

Izbirate lahko med:

Za plačilo lahko uporabite plačilno kartico ali PayPal:

 

Najprej se morate prijaviti.
V kolikor še nimate svoje prijave, se lahko registrirate.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!
Prijava

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki