Objavljeno: 28.5.2012 11:16 | Avtor: Jure Forstnerič | Monitor Maj 2012 | Teme: laser, tiskalnik, nenehni testi

Ricoh Aficio SP 5200DN

Novi Ricohov tiskalnik SP 5200DN meri na srednje velike in velike pisarne, kjer cenijo predvsem ceno izpisa in enostavnost dela. Gre za enostavno oblikovan tiskalnik srednjih mer (v višino meri dobrih 40 cm), ki ima spodaj predal za papir, na zgornji strani pa odlagalnik in manjši statusni zaslon. Zadaj sta na voljo USB in omrežni vmesnik, sploh slednji je v pisarniških okoljih obvezen, ker taki tiskalniki niso ravno tihi - SP 5200DN pri tem ni izjema.

Tiskalnik lahko opremimo z dodatnimi predali, ki osnovni predal (ta sprejme do 550 listov) nadgradijo do skupne zmogljivosti 2850 listov. Največja priporočena zmogljivost na mesec je 200.000 listov, to je glede na cenovno uvrstitev naprave pričakovana številka. Za tiskalnik je na voljo obsežen nabor programskih funkcij, ki so v pisarniških okoljih vse pomembnejše. Govorimo o možnostih, kot je omejitev količine tiskanja na posameznega uporabnika, spremljanje porabe in podobno.

Ricoh obljublja hitrost 45 strani na minuto. To je morda nekoliko visoka ocena, nam se zdi 34 strani bolj realno (seveda pa je odvisno tudi od dokumenta). Po hitrostih sodi tiskalnik nekako v povprečje med srednje zmogljivimi črno-belimi modeli, presenetila pa nas je hitrost tiska na obe strani, kjer naprava res blesti. Glede kakovosti nismo imeli pripomb, besedilo je ostro in natančno.

Podjetja pri takih napravah seveda zelo zanima cena izpisa, tu so se pri Ricohu očitno kar potrudili. Cena posamezne natisnjene strani je 0,8 centa, črnilo in valj sta pri tem skupna. Resda sama naprava niti ni prav poceni, a sta pri tiskalnikih ceni odtisa in naprave praviloma obratno sorazmerni.

Ricoh Aficio SP 5200DN

Hitrost: 6.

Kakovost izpisa: 6.

Opremljenost: 6.

Cena izpisa: 8.

Vmesniki: USB, omrežni.

Ločljivost: 1200 × 600 pik na palec.

Navedena hitrost: 45 strani na minuto (ČB).

Tehnične lastnosti: 550 listov (predal) + 100 listov (večnamenski podajalnik), PLC 5c/6, PostScript3, 256 MB.

Cena: 1183 EUR,

Cena natisnjene ČB strani: 0,8 centa.

Prodaja: www.vibor.si.

Za: Hitrost pri tisku na obe strani, cena izpisa.

Proti: Cena naprave.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji