Objavljeno: 26.3.2008 13:39 | Avtor: Žiga Veber | Monitor Marec 2008 | Teme: nenehni testi, prenosnik

Prestigio Avanti 1592W-HD

Prestigio tudi na našem trgu že nekaj let navdušuje s kombinacijo cenovne ugodnosti in velike zmogljivosti. Tudi pri tem prenosniku, kljub malo višji ceni, ni nič drugače, ponavadi pa take stvari terjajo tudi svoj davek.

Slabša je kakovost dobršnega dela ohišja. To ugotovimo, ko prvič odpremo nič kaj kakovosten zaslon prenosnika, ki se ob manj previdnem odpiranju upogiba in na sploh ne daje vtisa trdnosti. Slika, ki jo prikazuje matiran zaslon, je sicer dovolj ločljiva tudi za uporabo zahtevnejših grafičnih in CAD programov, vendar bi si želeli, da bi bila bolj svetla in kontrastna, pa tudi barve delujejo nekoliko hladno.

Povsem drugače je s tipkovnico, ki ima dotiskane slovenske znake, a je dovolj čvrsta in prijetna za delo. Slabša in občutljivejša je le sijajno črna plastika okrog nje.

Na levi strani prenosnika najdemo izhod VGA, en priklop USB, priklop firewire, priklop za modem in omrežno kartico, pa tudi bralnik pomnilniških kartic SD, MMC, XD in MS, ter razširitveno režo PC express. Tu najdemo še izhod S-video, pogrešali pa ne bomo niti priklopa HDMI. Na desni strani je optična enota, ki pa bi ob podpori nosilcem HD-DVD in/ali blueray še povečala uporabniško vrednost priklopa HDMI. Družbo ji delata še vhod za mikrofon in izhod za slušalke ter trije priklopi USB (skupno štirje), eden na levi in dva na desni strani enote. Na zadnji strani prenosnika nas tako pričakata le priklop za napajanje in odprtina za hlajenje.

Srce tega zmogljivega prenosnika je Core 2 Duo T7500, 2,2 GHz, pri delu pa mu streže 2048 MB pomnilnika. Dodana je še grafična kartica Nvidia Gforce 8400M z 256 MB lastnega pomnilnika, ki je primerna tudi za igranje zahtevnejših 3d iger. Kombinacija sestavlja konfiguracijsko zmogljiv prenosnik in tako se izkaže tudi v praksi, kar je dobro vidno v rezultatih naših testiranj, tako v Windows XP kot Windows Vista. Slabše se je povsod odrezal le akumulator, saj zagotavlja prenosniku povprečno le 1 uro in 45 minut napajanja.

Zmotili so nas tudi gonilniki, ki so priloženi kar na zapisljivem nosilcu, a bolj kot to nas je motilo, da so bili napačni. Pravilne smo vendarle brez težav prenesli z izdelovalčeve domače strani.

Pomudimo se še pri zvoku, ki ga ustvarjajo trije zvočniki, dva visokotonska in nizkotonski na dnu ohišja. Zvok je vsekakor nadpovprečen, vendar smo slišali boljšega tudi že iz dveh zvočnikov. Nad zaslonom najdemo še spletno kamero ločljivosti 1,3 megapike.

Prestigio Avanti 1592W-HD je zmogljiv prenosnik s številnimi dodatki in priklopi, njegov najšibkejši del pa je kakovost in čvrstost nekaterih delov ohišja. Glede na zmogljivost in opremljenost se cena 1150 evrov, kolikor boste odšteli zanj, kljub vsemu ne zdi pretirana.

Prestigio Avanti 1592W-HD

Poslovni indeks SYSmark 2007 (Productivity): 89.

Večpredstavni indeks SYSmark 2007 (VideoCreation): 79.

Trajanje delovanja: 1 ura 45 minut.

Zgradba in oprema: 7.

Velikost in teža: 8.

Mere: 36,7 × 28 × 3,4 cm, 2,8 kg.

Značilnosti: Intel Core 2 Duo T7500, 2,2 GHz, 2048 MB RAM, 160 GB disk, WLAN 802.11 a/b/g/n.

Zaslon: 15,4-palčni, 1680 × 1050 pik.

Operacijski sistem: Free DOS.

Cena: 1150 EUR.

Prodaja: Asbis, www.asbis.si.

Za: Zmogljivost, opremljenost.

Proti: Čas trajanja delovanja, kakovost nekaterih delov ohišja, zaslon, brez operacijskega sistema.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji