Objavljeno: 24.11.2015 | Avtor: Miran Varga | Teme: zlati Monitor

Philips 49PUS7150

Model 49PUS7150 predstavlja srednji razred ponudbe sodobnih Philipsovih televizorjev. Za slabih 300 evrov dražje od najcenejšega televizorja dobimo na preizkusu resnično spodoben digitalni televizor. Philips 49PUS7150 je predstavnik najpametnejših televizorjev ta hip, saj premore že tretjo generacijo izvedbe sistema Android, in to se vsekakor pozna. Menuji televizorja so zelo odzivni, delovanje pa tekoče, predvsem po zaslugi štirijedrnega procesorja. Android različice 5.1, prilagojen za rabo s televizorjem, navduši s kopico uporabnih aplikacij. Philips lahko pohvalimo, da si je vzel čas tudi za slovenski trg in zajel kar 30 delno ali v celoti krajevno prilagojenih aplikacij. To je bistveno več kot pri drugih izdelovalcih. Na 16 GB vgrajenega pomnilnika (dodatno razširljivega s ključkom USB) lahko seveda namestimo še vrsto drugih aplikacij in iger iz ekosistema Android oziroma Google Play. Televizor upravljamo bodisi z nadgrajenim klasičnim daljincem, ki ima na hrbtni strani vgrajeno priročno tipkovnico, ali pa prek storitve Google Cast z drugo pametno napravo z zaslonom, občutljivim na dotik, kar še olajša krmarjenje po spletnih straneh, aplikacijah in drugih vsebinah.

Prikaz slike je zelo dober, zlasti ob uporabi virov visoke ločljivosti. Barve so odlične, z globino črne vred, prav tako kontrast, za katerega ob osvetlitvi LED skrbi tehnologija Micro Dimming Pro v navezi s senzorjem svetlobe v prostoru. Iz tira ga ne vrže niti prikaz hitrega gibanja. Sicer pa tudi vsestranski Philips 49PUS7150 dokazuje, da na televizorjih ultra visoke ločljivosti ni prav smiselno predvajati video vsebin standardne ločljivosti, ker te kljub številnim algoritmom izboljšave slike pokažejo vse svoje slabosti in anomalije.

K odličnosti prikaza 2D in 3D slike (uporabljena je pasivna tehnologija, štirje pari očal so priloženi) precej prispeva tudi tristransko osvetljevanje okolice Ambilight, ki pozna različne načine rabe. Vgrajena osvetlitev se lahko prilagodi barvi stene, razdalji do stene in seveda sledi barvnemu prikazu vsebine na zaslonu. Nadpovprečno se televizor odreže tudi pri predvajanju zvoka. Trije zvočniki iztisnejo iz sebe 25 W moči, prijetno sta nas presenetila še predvajanje nizkih tonov in neposredna podpora zvočnemu zapisu DTS. Večpredstavni predvajalnik je tako kot pri cenejšem sorodniku  nadpovprečen.

Philips 49PUS7150

Cena: 923 EUR.

Za    Kakovost prikazane slike, Ambilight, Android OS.

Proti    Nič.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji