Objavljeno: 26.6.2013 | Avtor: Miran Varga | Teme: zlati Monitor

Philips 42PFL6008K

Philips se je z modelnim letom 2013 resnično potrudil in prenovil vse modele televizorjev. 42-palčnik iz serije 6000 je predstavnik višjega srednjega razreda, saj že s svojo tanko kovinsko zunanjo podobo daje vedeti, da lahko uporabnik od njega pričakuje veliko. Všeč nam je Philipsov pristop k nastavitvam televizorja, saj uporabnika takoj po vklopu pričaka vrsta čarovnikov, ki mu pomaga nastaviti kakovost slike lastnemu okusu in televizor povezati v internet.

Že nastavljene nastavitve slike so zelo dobre in jih nismo bistveno spreminjali. 42-palčnik se zelo dobro odreže pri prikazu vseh vrst vsebin, priznamo, v več primerih celo bolje kot njegovi večji bratje. 500 Hz osveževanje slike se v praksi prav dobro obnese, zmesti ga znajo le hitrejši prehodi med povsem različnimi kadri v sliki. Matrika IPS v navezi z močno osvetlitvijo LED naredi televizor primeren za rabo v svetlejših prostorih in izdatno pomaga pri prikazu 3D slike (kljub pasivni tehnologiji). Nabrita osvetlitev, podprta z osvetljevanjem okolice Ambilight, pa ima tudi negativno plat – prikaz črne barve ni najbolj prepričljiv.

Čas bi že bil, da Philips nadgradi tudi večpredstavni predvajalnik, namenjen predvajanju vsebin prek krajevnega omrežja (podpira standard DLNA) in s ključkov USB, saj ta ostaja »spomin« na prejšnje čase. Podnapise moramo še vedno vklapljati ročno, pa tudi možnosti spreminjanja njihove velikosti ni na spregled. Daljinec je doživel delno prenovo, saj se je klasičnemu zgornjemu delu pridružila še tipkovnica na spodnjem, ki bistveno olajša spletne interakcije.

Philips 42PFL6008K

Izdeluje: www.philips.com.

Prodaja: www.philips.si.

Cena: 847 EUR.

✓    Tovarniške nastavitve slike, osvetlitev Ambilight XL, slovenske aplikacije.

✗    Delo s podnapisi, počasnejši vmesnik SmartTV.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji