Objavljeno: 18.12.2012 | Avtor: Jure Forstnerič | Monitor December 2012 | Teme: laser, tiskalnik, nenehni testi

Oki MB471W

Okijeve tiskalnike dokaj redno preizkušamo, največkrat gre za laserske tiskalnike, namenjene večjim pisarnam. Model MB471W pa je večopravilni laser, ki poleg tiskanja obvlada še optično branje in kopiranje, vgrajen ima tudi faks.

Naprava je razmeroma velika, na zgornji strani je samodejni podajalnik, spodaj pa predal, v katerega lahko naložimo do 250 listov (lahko si omislimo tudi dodaten predal, ki zmore še 530 listov). Kot se za pisarniško napravo spodobi, ima vgrajeno tudi enoto za samodejni tisk na obe strani. Spredaj je zaslon stanja, prek katerega lahko pridemo do nastavitev naprave, še največ pa ga uporabljamo za kopiranje.

Hitrost tiskalnika je med boljšimi. Podjetje navaja 33 strani na minuto, to je sicer malo veliko, a namerjenih 28 kljub vsemu ni slabo. Na prvo stran smo čakali deset sekund, to je kakšno sekundo nad povprečjem. Tiskalnik je tudi pri zahtevnejših dokumentih, denimo datotekah PDF, kar dober, kakovost izpisa pa je povsem laserska. S tem mislimo na dober izpis besedila, a povprečen izpis grafike - tu so nekateri konkurenčni laserji še malenkost boljši, četudi so razlike res majhne.

Cena naprave se nam glede na hitrost in zmogljivost (priporočajo sicer do 5000 strani na mesec) ne zdi pretirana, zanj želijo 566 evrov. Je pa zato cena izpisa zgolj povprečna - 2 centa na stran. To se sliši malo, a so nekateri konkurenti še nekajkrat cenejši. Je pa res, da je pri teh tudi cena naprave bistveno višja.

Oki MB471W

Tiskanje: 8.

Fotokopiranje: 7.

Optično branje: 7.

Cena izpisa: 7.

Velikost (razred): A4 (dražji črno-beli).

Vmesniki: USB, omrežni, brezžični omrežni, faks.

Ločljivost: 1200 × 1200 pik na palec.

Navedena hitrost: 33 strani na minuto (črno-belo).

Tehnične lastnosti: 250 listov (predal), PCL6, 128 MB.

Prodaja: www.vibor.si.

Cena: 566 eur.

Cena natisnjene ČB strani: 2 centa.

Za: Cena naprave, solidna hitrost.

Proti: Povprečna cena izpisa.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji