Nikon D60

Objavljeno: 26.3.2008 13:41 | Avtor: Jure Forstnerič | Kategorija: Digitalni fotoaparati | Revija: April 2008 | Teme: foto, nenehni testi

Nikon je do zdaj v najnižjem cenovnem razredu ponujal dva fotoaparata DSLR: starejšega D40 in rahlo pomlajenega D40x. Čeprav je slednji na trgu manj kot leto dni, pa so se že odločili, da ga nadomestijo z drugim. To je glede na dejstvo, da še vedno prodajajo bistveno starejši model D80, kar zanimivo. Novi model ima oznako D60, največja razlika med njim in cenejšim D40 (ki bo zaenkrat ostal v prodaji) je zmogljivejše tipalo, razlike med D60 in poslavljajočim se D40x pa bomo zelo težko našli. Kot zanimivost povejmo, da ne gre za prvi aparat DSLR s to oznako; pred leti je Canon ponujal svoj D60, ki je bil za tiste čase s šestimi milijoni pik zelo zmogljiv aparat.

Ko smo vzeli Nikonov D60 v roke, smo se najprej vprašali, ali nam niso ponesreči dostavili D40x in le zamenjali oznako. Ohišje je namreč povsem enako, od mer in teže pa do razporeditve tipk. A tega Nikonu ne moremo zameriti, saj gre za eno najboljših ohišij v tem cenovnem razredu. Tudi preostale tehnične lastnosti so ostale nespremenjene. Tipalo je enako, torej CCD ločljivosti deset milijonov pik, faktor povečave goriščnice je 1,5. Fizične izboljšave imamo le dve. Prva je čiščenje tipala: ta se za hip strese in tako odstrani morebitne delce prahu; drugo pa tipalo nad zaslonom LCD, ki slednjega ugasne, ko aparat prislonimo k očesu. Oboje obvladajo konkurenčni aparati že kar nekaj časa.

Zakup člankov

Izbirate lahko med:

Za plačilo lahko uporabite plačilno kartico ali PayPal:

 

Najprej se morate prijaviti.
V kolikor še nimate svoje prijave, se lahko registrirate.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!
Prijava

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki