Nec Versa P550 P-M

Objavljeno: 28.11.2006 03:10 | Avtor: Dare Hriberšek | Kategorija: Prenosni računalniki | Revija: November 2006 | Teme: nenehni testi, prenosnik

NECov model Versa P550 smo v okviru naših rednih preizkusov že preučili. A tokrat imamo pred seboj prenovljeno različico z boljšim procesorjem in večjim diskom.

NECova serija P je namenjena predvsem poslovnežem. To kaže že 15-palčni zaslon, ki ni v enem od "filmskih" formatov, temveč v običajnem 4 : 3, z matriko 1400 x 1050 pik, in pa solidna opremljenost z vmesniki. Kot rečeno, je v novem P550 dodan boljši procesor iz Intelove serije M, ki ima 2 MB drugostopenjskega predpomnilnika, novost pa je tudi 100 namesto 80 GB diska. Za izrisovanje grafike skrbi Atijev Radeon X300, ne sicer preveč zmogljiv grafični procesor, ki pa bo vendarle naslavljal 64 MB svojega in ne sistemskega pomnilnika. Tipkovnica je v mehanskem smislu dobra. Resda se upogiba navznoter, a je tipkanje udobno. Tudi nad sledilno ploščico nimamo pripomb, pohvaliti gre njeni lepo oblikovani tipki z dodano tretjo za upravljanje drsnikov.

Zakup člankov

Izbirate lahko med:

Za plačilo lahko uporabite plačilno kartico ali PayPal:

 

Najprej se morate prijaviti.
V kolikor še nimate svoje prijave, se lahko registrirate.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!
Prijava

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki