Objavljeno: 8.3.2005 20:06 | Avtor: Matjaž Klančar | Monitor Junij 2004 | Teme: laser, tiskalnik, nenehni testi

Nashuatec P7325

Cenovno ugoden Nashuatecov model, ki nastopa v konkurenci srednje zmogljivih laserskih tiskalnikov, tiska do 25 strani na minuto v ločljivosti 1200 pik na palec, priložena je kaseta za papir, ki zdrži do 500 listov, na voljo pa je še večnamenski podajalnik za sto listov.

Slednji omogoča tudi tiskanje kuvert, zato smo ga tako tudi preizkusili (z rjavo B5). Kuverto "prime" precej glasno in sunkovito, vendar ne najbolje, saj je kuverta na dnu prišla nekoliko pomečkana. Nerodno je, da moramo gonilniku ročno povedati, da bomo tiskali iz večnamenskega podajalnika, kajti nastavitev "Auto" ni delovala.

A to so razmeroma manj pomembne značilnosti, ki jih odlike tiskalnika dodobra odtehtajo. Tiskalnik sodi med najhitrejše modele v tem cenovnem razredu, predvsem se odlikuje po hitrosti vgrajenega procesorja. Kompleksno stran PDF je v jeziku postscript obdelal v minuti in pol in to je odlično. Enako hitro je obdelal tudi druge barvne izdelke, ki jih tiskamo na naših preizkusih (vektorska slika, velika bitna slika...).

Kakovost tiska je zelo dobra, kar še posebej velja za tiskanje besedila in za majhne besedilne podrobnosti (pisava, velika dve piki). Sivinski prelivi so dovolj mehki in enakomerni, le črna pokritost včasih šepa in je vidna kot sivkaste lise. Natisnjena bitna slika je dobra, vendar nič več kot to - vidne so namreč vzporedne proge, kar je sicer pri črno-belih laserskih tiskalnikih precej običajno (vendar se najdejo tudi modeli brez tega). Sicer pa bodimo iskreni, s črno-belim laserskim tiskalnikom fotografij verjetno ne bomo tiskali prav pogosto...

Cena tiskalnika je ugodna, tudi če si za 30.000 tolarjev omislimo še omrežni vmesnik. Cena odtisa pa je, po drugi strani, nekako povprečna. 3,8 tolarja na stran je manj kakor 5,9 tolarja, kolikor zahtevajo nekateri drugi cenovno primerljivi modeli, in hkrati več kot 1,8 tolarja nekaterih drugih modelov (ki pa so dražji).

Nashuatec P7325

Velikost (razred): A4 (srednje zmogljivi).

Ločljivost: 1200 × 1200 pik na palec.

Navedena hitrost: 25 strani na minuto.

Tehnične lastnosti: 500 listov (predal) + 100 listov (večnamenski podajalnik); PCL6, postscript 3; 64 MB/ 320 MB; vzporedni in USB vmesnik.

Cena: 191.923 tolarjev.

Cena natisnjene strani A4: 3,83 tolarja.

Za: Hitro tiskanje, hitra obdelava postscripta, natančne črno-bele podrobnosti.

Proti: Nekoliko lisast tisk sivinskih prelivov in bitnih slik.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji