Objavljeno: 30.5.2006 03:21 | Avtor: Peter Šepetavc | Monitor Maj 2006 | Teme: nenehni testi, prenosnik

MSI Megabook S260W

MSIjev prenosnik Megabook S260W se že na prvi pogled zelo očitno spogleduje z Applovimi iBooki. Gre za majhen in lahek prenosnik, ki je povsem bele barve. Uvršča se med ultra lahke modele, saj tehta le 1,8 kg, pa tudi v debelino ga je manj kot 3 centimetre. V ohišju je tako dovolj prostora za zaslon z diagonalo 12,1 palca, ločljivost slike na zaslonu pa je 1280 × 800 pik.

Po opremljenosti je prenosnik povprečen, če ga primerjamo samo z ultra lahkimi modeli, pa je med zmogljivejšimi. Procesor ima takt 1,6 GHz, družbo pa mu dela 512 MB pomnilnika in 60 GB disk. Optične nosilce vrti zapisovalnik DVD. Za grafiko skrbi kar Intelov sistemski nabor, ki si za delovanje odščipne del sistemskega pomnilnika.

Akumulator zaseda celotno zadnjo stran prenosnika, kljub temu pa že njegove mere kažejo na to, da njegova zmogljivost ni med najboljšimi: 2200 mAh. To je manj, kot smo vajeni pri konkurentih, in računamo lahko na to, da bo MSIju brez napajanja iz omrežja kar hitro pošla sapa. To so pokazale tudi meritve, saj je prenosnik pri testu akumulatorja deloval le uro in pol.

Opremljenost z vmesniki je dokaj dobra. Ima tri priključke USB, ne manjka pa niti vmesnik firewire, ki ga sicer pri ultra lahkih prenosnikih ne vidimo pogosto. S260 seveda podpira povezovanje v brezžična omrežja po standardu 802.11g. Vsi, ki imate digitalni fotoaparat, pa boste s pridom uporabljali čitalnik pomnilniških kartic, ki podpira kartice SD, MMC in MS.

Tipkovnica (slovenski znaki so nanjo dotiskani) je kljub nekoliko plastičnemu videzu (kot ves prenosnik so tudi tipke bele barve) dobro vpeta v ohišje in se med tipkanjem ne upogiba. Nad razporeditvijo nismo imeli večjih pripomb. Sledilna ploščica se dobro odziva na dotik, prav tako lahko pohvalimo gumba ob njej.

Meritve so pokazale, da je MSIjev malček, če ga primerjamo le s prenosniki v njegovem razredu, med zmogljivejšimi tako v pisarniških kot večpredstavnih programih. Zmogljivost grafičnega procesorja za igranje iger ne bo dovolj.

MSI Megabook S260W se lahko pohvali z majhnimi zunanjimi merami, dobrim zaslonom in ugodno ceno v primerjavi s konkurenti. Za to, da bi še uspešneje tekmoval s konkurenco, pa mu ne bi škodil zmogljivejši akumulator.

MSI Megabook S260W

Poslovni indeks Winstone 2004: 18,5.

Večpredstavni indeks Winstone 2004: 20,6.

Trajanje delovanja: 1 h 31 min.

Zgradba in oprema: 8.

Velikost in teža: 5.

Mere: 30,3 × 22,5 × 2,8 cm, 1,8 kg.

Značilnosti: Intel Pentum M, 1,6 GHz, 512 MB RAM, 60 GB disk, DVD-RW, WLAN 802.11g.

Zaslon: 12,1-palčni, 1280 x 800 pik.

Cena: 331.090 tolarjev.

Prodaja: Acord-92, www.pcplus.si.

Za: Mere, svetel zaslon, ugodna cena.

Proti: Čas trajanja akumulatorja.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji