Objavljeno: 23.12.2008 | Avtor: Jure Forstnerič | Monitor December 2008 | Teme: preizkus, prenosnik, nenehni testi

MSI GX620x

Nekateri prenosniki so na videz čisti in prijazni, drugi zadržani in učinkoviti, MSIjev GX 620x pa je vsekakor oster in nevaren. Ohišje iz črnega brušenega aluminija in z živo rdečimi dodatki bi brez težav nosilo značko kakega butičnega izdelovalca športnih avtomobilov. Razlog za tak videz je ciljna skupina uporabnikov, ki naj bi bili predvsem navdušenci nad računalniškimi igrami.

Največje zasluge za lepo in gladko grafiko v igrah ima grafična kartica podjetja Nvidia, model GeForce 9600M GT s 512 MB lastnega pomnilnika. Prenosnik je na starejšem preizkusu 3DMark (2001) dosegel rezultat 25.767 pik in to ga uvršča med najzmogljivejše na tem področju (pri novejšem 3DMark 2006 pa 5197 točk, kar je spet v vrhu lestvice). Soliden je tudi Intelov procesor Core 2 Duo pri taktu 2,25 GHz, pomnilnika pa je kar 4 GB. Vsa ta zmogljivost se močno pozna predvsem pri trajanju akumulatorja, ki je prenosnik držal pokonci le dve uri.

Za potešitev prvih igralnih želja dobimo poleg prenosnika še celotno igro Rainbow Six: Vegas 2. Gre za simulacijo posebnih enot policije oziroma vojske, kjer imamo opravka s različnimi terorističnimi skupinami. A po nekajurnem igranju (seveda v preizkuševalne namene, da ne bo pomote) smo dobili občutek, da se bodo tipke vsak čas ugreznile skozi prenosnik. Tipkovnica je daleč premehka za navadno rabo, kaj šele za navdušeno napadanje virtualnih sovražnikov. Kakovost izdelave je tudi nasploh slaba - že pri nežnem dotiku zadnje strani zaslona vidimo plavanje LCD kristalov.

Malce bolje je stanje priključkov. Sprva opazimo tri vmesnike USB, a ima eden izmed njih dvojno vlogo - je tudi vmesnik eSATA. Sicer imamo na voljo tudi izhoda HDMI in klasični VGA ter priključek firewire. Tu sta še reža Express Card in bralnik pomnilniških kartic, za povezljivost skrbijo WLAN, bluetooth in poleg omrežne kartice še modem. Optični pogon je klasični, torej DVD?RW.

Msi pri nas ni znan po dragih prenosnikih, prej nasprotno. Zato pa toliko bolj preseneča visoka cena preizkušenega modela, kar 1340 evrov. Poleg njega dobimo poleg omenjene igre še nahrbtnik in na videz poceni miško, a to ne odtehta tega, da je nameščen operacijski sistem FreeDos oz. da ni operacijskega sistema. Za tako ceno bi si nedvomno želeli vsaj nekaj več kakovosti in spodoben operacijski sistem. Ga pa lahko seveda dodatno naročimo.

MSI GX620x

Poslovni indeks SYSmark 2007 (Productivity): 129.

Večpredstavni indeks SYSMark 2007 (VideoCreation): 81.

Trajanje delovanja: 2 uri 3 minute.

Zgradba in oprema: 5.

Velikost in teža: 8.

Mere: 35,8 x 26 x 3,1 cm, 2,7 kg.

Značilnosti: Intel Core 2 Duo P8400, 2,25 GHz, 4096 MB RAM, 320 GB disk, WLAN 802.11 a/b/g, bluetooth.

Zaslon: 15,4-palčni, 1680 x 1050 pik.

Operacijski sistem: FreeDos.

Cena: 1340 EUR.

Prodaja: Acord-92, www.acord-92.si.

Za: Zmogljivost grafike, količina pomnilnika, velikost diska, videz.

Proti: Tipkovnica, trajanje akumulatorja, kakovost izdelave, operacijski system FreeDos, cena.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji