Objavljeno: 22.12.2015 | Avtor: Anže Tomić | Monitor Januar 2016

Majhna tablica ali telefon?

Ko smo v žepu še nosili telefone, ki so bili relativno majhni, so se prve tablice z diagonalo desetih palcev zdele tako velike, da je v hipu zraslo tržišče njihovih manjših različic. Danes, ko imajo telefoni tudi 6 palcev ali več, je zanimanje zanje manjše. Pa je to res upravičeno?

Pogled v laboratorij

Vse tablice, ki jih dobimo, najprej spravimo na zadnjo različico njihovega operacijskega sistema. Tu je največ dela z novimi Nexusi, saj smo tokratni Nexus 9 posodabljali dobre tri ure, ker je moral »prilesti« od Androida 5.0 do 6.0 in je bilo vmes kar nekaj postaj. Slabše je sicer pri drugih tablicah, saj praviloma doživijo eno, morda dve večji posodobitvi in nekako je prišlo v navado, da se bo številka operacijskega sistema dvignila le za 0,1 ali 0,2.

Naslednja korak je zagon aplikacije Geekbench 3, ki deluje tako na iOSu kot Androidu. Ta nam da okvirno zmogljivost procesorja, a dejansko preizkušanje se začne z uporabo. Vsako tablico uporabljamo kot svojo primarno napravo, tako da naše osebne tablice v tistem času doma počivajo. Tu so preskoki na slabše zaslone lahko zelo boleči, saj se je od visoke ločljivosti težko posloviti. Na srečo se tudi med poceni tablicami najdejo takšne, ki imajo dobre zaslone. Pri napravi, ki je pravzaprav le velik zaslon, je ta komponenta izrednega pomena in je varčevanje izdelovalcev pri zaslonih večna uganka.

Pri avtonomiji vsi lovijo iPadovih 10 ur, ki so seveda dosegljive le ob zmerni rabi in brez igranja iger. Prav slednje so tiste, ki baterijo hitro spraznijo in najbolje pokažejo, česa je sposobna grafična enota. Za realen vpogled v zmogljivost je dovolj zagon katerekoli 3D igre, saj se bo pri šibkejših napravah hitro začelo zatikati. Kljub temu gre poudariti, da je dobrih iger, ki ne zahtevajo konkretnega izrisovanja 3D svetov, dovolj, da zmogljiv grafični čip ni pogoj za nakup. Threes in Candy Chrus se bo dalo igrati tudi na dve leti starem Nexusu 7.

Pri tablici je zelo pomembno še, kako sede v roko, in ker imamo ponavadi na preizkusu več tablic,  hkrati lahko povemo, da so razlike velike. Ugodje ob držanju je resda odvisno od posameznika, a bi se dalo reči, da je kovina slabša od gumirane plastike. Ali pa, da je lahko tablica preostra (Tab S2) za lagodno držanje ob branju.

O fotoaparatih, vgrajenih v tablice, vedno več pišemo, a to, da so vedno slabši od tistih v telefonih, ostaja. Da, s tablicami ljudje slikajo, in da, slike niso nikoli zares dobre.

Ipad Mini 2/3. Kako izjemna tablica je iPad Mini 2 oziroma iPad with Retina, pove to, da je že dve leti niso nadomestili. Lani, torej leto dni po izidu, so predstavili iPad Mini 4, ki se od dvojke razlikuje le po tem, da ima bralnik prstnih odtisov. Letos jo je nadomestila iPad 4, ki ima končno dva gigabajta pomnilnika in hitrejši procesor. Štirice še nismo dobili na preizkus in je cenovno postavljena višje kot Mini 2. To pa Apple še kar prodaja in za 320 evrov dobimo zares odlično tablico.

Applov procesor A7 je že v tretjem letu starosti, a pogled na grafikone hitrosti pokaže, da se še vedno drži zelo dobro, če ne kar izjemno. Ozko grlo tako ostaja pregovorno skromno odmerjen pomnilnik, saj ga je le gigabajt. Kot smo omenili, je štirica dobila dodaten gigabajt in škoda je, da tega pri Applu niso storili že prej. Med delovanjem se to zaenkrat najbolj opazi, ko imamo v brskalniku odprtih več zavihkov. Pomnilnik tako hitro zapolnimo in Safari mora zavihke, ki jih znova odpremo, vnovič naložiti.

Mini 2 je že ob izidu nakazovala, da so v Applu resno mislili na nizkocenovne tablice, in zaenkrat jim uspeva. Za ta denar razen Nexusa 9 ni mogoče dobiti enako dobre naprave, tako da iPad Mini 2 ostaja prva izbira za vse, ki bi radi vstopili v jabolčni svet tablic oziroma v svet tablic nasploh.  

Ipad Mini 2/3

Prodaja: epl.si.

Cena: 320 EUR.

Za       Še vedno odlična tablica.

Proti   Gigabajt pomnilnika.

Zlati Monitor

O nakupu poceni tablice je v trgovini težko zbrano razmišljati, saj so pred nami črni pravokotniki in zdi se, da so si vsi bolj ali manj enaki. Toda med tablicami s tokratnega preizkusa je še vedno težko priporočiti kaj drugega kot iPad Mini 2. Tudi če bi bila v konkurenci iPad Mini 4, bi bila dvojka boljši nakup, saj za manj denarja dobimo vrhunsko tablico. Štirica z novim procesorjem in več pomnilnika je boljša naložba na daljši rok, a se to pozna tudi na ceni. Apple tako še vedno ostaja zlati standard med tablicami in z Mini 2 je lepo vrnil androidni strani, ki je z Nexusom 7 in njegovimi kloni skušala napasti od spodaj. Prav Nexus 7 je še vedno vreden omembe tudi na tem mestu, saj so vse cenejše (in nekatere dražje) tablice še vedno dosti slabše od te male Googlove naprave. Tudi njegov naslednik, Nexus 9, si zasluži razmislek, saj je trenutno najboljša izbira med tablicami z Googlovim operacijskim sistemom.

Vse te tri tablice imajo še to prednost, da so posodobljene na zadnjo različico svojega operacijskega sistema. Ker tablice kupujemo redkeje kot telefone, je to pomemben podatek. Ljudje, ki so leta 2013, recimo, kupili Nexus 7, imajo danes že nameščen Android 6.0 in vse njegove izboljšave ter varnostne zaplate. Kaj podobnega bi za vse druge androidne tablice težko rekli. Samsungov Tab S2 8.0 je prišel k nam šele zdaj, a ima privzeto nameščen Android 5.0.

Izbor poceni tablic je tako mogoče brez težav omejiti na tri. Vse so plod tesne povezave med programsko in strojno opremo, saj je nad obojim bdelo eno podjetje. Pri Applu je ta povezava od nekdaj prednost, Google pa tu in tam tudi razmišlja podobno.

Torej: iPad Mini 2, če si prvič kupujete tablico. Če bi radi nekaj z Androidom, pa naj ima v imenu Nexus. Vse drugo je bolje pustiti pri miru.

Asus Fonepad 7. Količina naprav, ki slišijo na ime Asus Fonepad 7, je velika. Zadnja, ki smo jo preizkušali, je imela oznako FE375CXG in se ponaša z boljšim zaslonom kot predhodnice. Te so imele večinoma navadne zaslone LCD ločljivosti okoli 600 × 1024 in prav zaslon je bil dostikrat največja hiba. Predvsem se jih je vedno primerjalo z odličnim Nexusom 7, ki je imel že pred dvema letoma zaslon IPS z ločljivostjo 1200 × 1920. Tokratni Fonepad se lahko pohvali z zaslonom IPS, a se njegova ločljivost ustavi pri 800 × 1280.

V notranjosti se skriva štirijedrni Intelov procesor Atom, ki računa pri 1,3 GHz in ima na voljo gigabajt pomnilnika. Uporabniška izkušnja je solidna, a naveza Intel–Android še vedno ni takšna,  kot je Googlov operacijski sistem v kombinaciji s procesorji ARM. Občutek tekočega delovanja dodatno kazi Asusova androidna preobleka, ki je z vsako iteracijo nekoliko težja. To je potrdil tudi novejši Zenpad. Najsvetlejša točka strojne opreme je tako že omenjeni zaslon IPS, saj je vse drugo podrejeno ceni.

Asus se je od Googla veliko naučil pri izdelavi Nexusa 7, a je to znanje pri svojih tablicah doslej slabo izkoristil. Fonepadu je cena z začetnih 200 evrov zdrknila kar na 130 evrov, a glede na konkurenco tudi cena ne more opravičiti nakupa. Fonepad je na trgu zato, da bi ga morda kdo v trgovini izbral namesto Nexusa 7. Ta zvijača se Asusu morda kdaj celo obrestuje, a ko Fonepad postavimo ob bok Nexusu 7, je očitno, da gre za zelo slabo imitacijo.

Asus Fonepad 7

Prodaja: www.avtera.si.

Cena: 130 evrov.

za    Zaslon.

Proti    Strojna podhranjenost.

Asus Nexus 7 je prišel na trg konec leta 2013 in je še vedno odlična tablica. To je prej obsodba počasnega napredka te kategorije naprav kot pretirana hvala Googlove tablice. Tole je še en stavek, ki ga na žalost lahko napišemo: Nexus 7 je ena od le treh tablic na tokratnem preizkusu, ki se lahko pohvalijo z nameščeno zadnjo različico svojega operacijskega sistema. Poleg sta še iPad 2 z iOS 9 in Nexus 9, ki ga prav tako žene Android 6.0. Nexus 7 poganja prav ta različica Androida, ki ji pomaga štirijedrni procesor, ki računa pri 1,5 GHz in ima na voljo dva gigabajta pomnilnika. Nexus 7 ima tako več pomnilnika kot v istem letu izdani (še vedno na voljo) iPad Mini2. Shrambe je 16 gigabajtov in Nexus 7 je bila ena prvih tablic, ki ni več imela reže za kartico MicroSD. To se zna pri rabi poznati, če veliko gledamo filme. Dokler pa so video vsebine omejene na YouTube, se za pomanjkanje prostora ni bati.

Ohišje Nexusa 7 je narejeno iz mešanice plastike in gume in gre za všečen material, ki lepo sede v roko in preprečuje zdrs naprave. Zaslon IPS z ločljivostjo 1920 × 1200 je še vedno izjemen. Ni sicer na ravni iPada in Samsunga S2, a je glede na druge poceni tablice neverjetno, kako dobro se drži.

Nexus 7 je zdaj na voljo (le po naročilu) po 180 evrov. To je nizka cena za tablico, ki jo poganja najnovejša različica Androida, ima odličen zaslon in bo brez težav gnala večino iger. Leta so pokazala, da je Google z Nexusom 7 nekaj naredil prav. Zelo prav.

Asus Nexus 7

Prodaja: pcplus.si

Cena: 180 EUR.

za    Zaslon! Cena, Android 6.0.

proti Z    Zdaj že star procesor.

Asus ZenPad 8. Ko smo dobili v roke Asus ZenPad 8, smo upali, da bo kak napredek v seriji tablic tega izdelovalca. Izdelki, ki imajo tako ali drugače v imenu Zen, znajo presenetiti in včasih posegajo v vrh ponudbe določenega kategorije naprav. Asusovi Fonepadi so se izkazali za neuspele poizkuse, ki so skušali Intelove procesorje spariti z Androidom, ki je bil oblečen v vedno slabšo Asusovo preobleko.

Žal tablica Zenpad 8 sledi svojim predhodnicam, saj smo spet priča Intelovemu procesorju, ki je tokrat štirijedrni, a ni kos nalogi. Potem je tu še varčevanje s pomnilnikom, ki ga ima 8 GB različica le gigabajt, v 16 GB iteracijo pa so ga dali dva gigabajta.

Petmegatočkovna kamera na prednji strani je slaba šala, prednja pa je pač standardna dvomegatočkovna komponenta, ki jo v poceni tablicah gledamo že dolgo. Zenpad nekoliko preseneti z izdelavo, saj je ohišje iz všečne plastike, ki obdaja zaslon IPS. Gre za povprečen zaslon, a je z njim mogoče preživeti. Predvsem to lahko rečemo zato, ker smo dobili poleg že desetpalčno različico te tablice in je tam enaka ločljivost raztegnjena na večjo površino. Rezultat je porazen.

Asus si s Fonepadi in Zenpadi ne dela uslug in vedno težje je verjeti, da je to podjetje izdelalo Nexus 7. Zenpad 8 sicer prodajajo po 160 evrov, to je 20 manj kot stane Nexus 7. Težava je seveda v tem, da za 20 evrov dobimo toliko boljšo napravo, da Zenpada nihče ne bi smel niti pogledati.

Asus ZenPad 8

Prodaja: avtera.si.

Cena: 160 EUR.

za    Cena, izdelava.

proti    Zaslon, preobleka.

HTC Nexus 9. Nexus 9 izdeluje HTC (to je nenavadno, kajti HTC je nad tablicami že pred časom obupal) in je v resnici logičen naslednik ne preveč prodajno uspešne, a strojno impresivne 10-palčne Samsungove tablice Nexus 10. Ne čudi torej, da je tudi devetka strojno vrhunska. Vgrajen ima namreč prvi 64-bitni procesor ARM v svetu androidov, ki se izkaže za zelo hitrega. nVidiin procesor K1 (Denver) ima resda le dve jedri, a to ne pomeni prav nič – Nexus 9 je namreč »svetlobno« hiter. Delo z njim je užitek, saj se programi in spletne strani odpirajo bolj ali manj enako hitro, kot smo vajeni pri  namiznih računalnikih in prenosnikih z Windows ali Mac OS X.

Zaslon devetke je vrhunski LCD z ločljivostjo 1536 × 2084 pik, a je žal precej površno vpet v plastično ohišje tablice, zato bo tudi nenatančno oko ob robovih hitro opazilo neenakomerno osvetljenost. Nenatančnost izdelave se nadaljuje tudi pri gumbih za vklop in glasnost, saj se kar nekako ugreznejo v ohišje in jih je tudi po daljšem privajanju nekam težko najti. K sreči za vklop zadostuje dvakratno trkanje po zaslonu, kar je prvi uvedel LG v svojem telefonu G2. Pohvalimo pa lahko dva zvočnika, ki zmoreta res zelo dober zvok. Nexus 9 pri nas ni naprodaj, temveč se moramo ponj nameniti na (npr.) angleški Amazon, tam smo tablico kupili tudi mi. S poštnino vred nas je stala 320 evrov. To je za tablico z najnovejšim Androidom in odličnim zaslonom dobra cena. Nexus 9 je pravzaprav pravi naslednik Nexusa 7 in za 120 evrov več dobimo novejši procesor in boljše zvočnike. In večji zaslon. Vse to se bo na dolgi rok poznalo.

HTC Nexus 9

Prodaja: amazon.co.uk.

Cena: 320 EUR.

Za    Zelo hitra tablica. Android 6.0.

proti    Površno izdelana zunanjost tablice, manjše pregrevanje.

Huawei MediaPad T1. Googlovi Nexusi so Kitajcem pokazali, da je mogoče tudi z(a) malo denarja izdelati kakovosten izdelek. Lekcija je bila uspešna. Med vzornimi učenci tokrat izpostavimo podjetje Huawei in njihovo tablico MediaPad T1.

8-palčna tablica MediaPad T1 tako za poldrugega evrskega stotaka ponuja nemalo dobrot, zapakiranih v privlačen paket. Plastično ohišje, ki posnema kovinsko, je videti dobro, obenem pa poskrbi za minimalno težo tablice, 360 gramov.

MediaPad T1 ima 8-palčni zaslon IPS ločljivosti 1280 × 800 pik, Qualcommov štirijedrni procesor Snapdragon 200 (1,2 GHz), 1 GB pomnilnika RAM, 8 GB prostora za nameščanje dodatnih aplikacij in shranjevanje podatkov, razširljivega s pomnilniškimi karticami microSD, 5 MP kamero (ter 0,3 MP), mnoštvo tipal, med katerimi ne manjka niti GPS, ter prostor za kartico SIM. Slednja zagotavlja možnost delovanja tablice v vlogi pametnega telefona. Z njo sprejemamo klice, odgovarjamo na sporočila in brskamo z uporabo mobilnega interneta. Vgrajena baterija (4800 mAh) je zadostna. Tablico poganja Android 4.3, ozaljšan s kitajsko preobleko Emotion UI 2.0. Slednja tako poenostavi Googlov operacijski sistem, da ugaja najbolj nezahtevni publiki.

Pri tako nizki ceni seveda so kompromisi. MediaPad T1 na primer nima zaščitnega stekla, ki bi zaslon varovalo pred praskami, zato je nakup varnostne folije nuja. Strojna moč tablice zadošča za večino najpogostejših opravil, ni pa naprava namenjena zahtevnejšim igričarjem. Z nizko ceno meri na najširši del trga in svojega poslanstva niti malo ne skriva.

Huawei MediaPad T1

Prodaja: Bigbang.si.

Cena: 140 EUR.

za    Videz, teža, govorni klici, podatkovna povezava 3G.

proti    Šibki vgrajeni kameri.

Lenovo Tab 2 A8-50. Tablica Lenovo Tab 2 A8-50 je povprečna, in to je pri tem izdelovalcu dobra novica. Lenovo namreč izdeluje odlične prenosnike in ekipa, ki skrbi za oblikovanje in izdelavo teh računalnikov, vsako leto dostavi nekaj izjemnih naprav. Potem pa nekje v orjaški strukturi podjetja sedijo še ljudje, ki delajo tablice. Ti se s tistimi, ki imajo na skrbi prenosnike, najbrž nikoli ne srečajo, saj si te naprave niso posebej podobne. Tablice Lenovo so predvsem poceni in jih ponavadi izdelujejo bolj anonimni kitajski izdelovalci. Vse z redkimi izjemami so slabo narejene in strojno podhranjene. Tokratni Tab 2 je za spremembo narejen solidno. Ohišje je iz enega kosa trde plastike, ki daje v roki dober občutek. Gumbi imajo lep hod in so daleč od cenenosti. Strojno je Tab 2 primerljiv z Nexusom 7 in ima vgrajen Mediatekov čip s štirimi 1,3 GHz jedri in gigabajt pomnilnika. Android, ki ga žene, nosi številko 5.1 in je seveda oblečen v preobleko, ki ne bi dobila nobene nagrade za estetiko, a smo bili pri tablicah Lenovo vajeni tudi hujšega.

Nekoliko razočara zaslon, ki je vgrajen globoko pod steklo, saj se prav vidi, da je vdrt v ohišje. Sliko riše pri 1280 × 800 in se med konkurenti znajde v povprečju.

Lenovo je s Tab 2 skušal kopirati Nexus 7 in to mu je uspelo dosti bolje kot Asusu. To je po svoje smešno, saj je Asus izdelovalec sedmice, a se od nje očitno ni prav dosti naučil. Naš preizkusni model je imel še režo za kartico SIM, trenutno pa je pri nas naprodaj le model brez nje. Tab 2 je, tako kot smo rekli na začetku, povprečna tablica. Morda bo Lenovo naslednje leto postregel s kakšnim presežkom. Le še inženirji različnih oddelkov se morajo kdaj srečati.

Lenovo Tab 2 A8-50

Prodaja: Bolje založene trgovine.

Cena: 150 EUR (različica brez reže za kartico SIM).

Za    Izdelava.

Proti    Zaslon, androidna preobleka.

LG G Pad 8. LG se je pri G Pad 8.0 odločil za gumirano ohišje, ki je zelo prijetno na otip. V primerjavi s kovinskimi tablicami, kot je iPad, je tako ohišje dvorezen meč. Mešanica gume in plastike je v roki veliko bolj prijetna, kovinsko ohišje pa je prijaznejše za čiščenje, saj se na gumiranih napravah nabere več prstnih odtisov in umazanije.

Tablica ima na ohišju režo za kartico micro SD, ki je skrita pod pokrovom, tako da sta edina vidna vhoda še tista za microUSB in slušalke. Dobrodošel dodatek je še senzor IR, ki omogoča krmiljenje televizorja oziroma kakšne druge naprave, ki jo imamo v dnevni sobi.

LG G Pad 8.0 je na voljo s 16-gigabajtno shrambo, gigabajtom pomnilnika, vse skupaj pa žene čipovje Snapdragon 400. To sestavljajo štiri 1,2 GHz jedra Cortex A7. Zaslon kaže sliko pri  ločljivosti 1280 × 800 in se obnese solidno. Osempalčni model se lahko pohvali z gostoto pik 189 ppi, a če vemo, da ima lanskoletni Nexus 7 ločljivost 330 ppi, je tega in podobne zaslone težko pohvaliti. Sicer ima G Pad zaslon IPS, tako da mu vidnih kotov ni mogoče očitati.

LGjeva preobleka Androida ima nekaj dobrodošlih prilagoditev, saj v nastavitvah najdemo priročno orodje za brisanje podatkov, ki jih tablica ne potrebuje več. Malce manj posrečena je še možnost odprtja dveh aplikacij hkrati. Temu je namenjen četrti sistemski gumb, ki dela družbo osnovnim trem, ki jih najdemo na vseh androidnih napravah. Ob pritisku nanj se odpre menu, na katerem so vsi programi, ki podpirajo večopravilnost. Sistem resda deluje, a v tem načinu aplikacije niso več tako odzivne in izkušnja ni več tekoča.

LG G Pad 8

Prodaja: bolje založene trgovine.

Cena: 150 EUR.

Za    IR senzor, ohišje.

Proti    Fotoaparat, zaslon.

Samsung Galaxy Tab Active 8 je tablica, namenjena tistim, ki pametne naprave uporabljajo v dejavnejših okoliščinah. Robovi, ki obdajajo zaslon, zagotavljajo nekoliko večjo trdoživost in bodo napravo znali obvarovati ob marsikaterem padcu. Težava, ki nastane pri robustnih tablicah, je površina zaslona. Ta je pač večja in zato omogoča, da tablica pade tako, da se s tlemi sreča prav zaslon. Pri Active Tabu je to osempalčni zaslon, ki sliko riše v ločljivosti 800 × 1280. Zaslon ni nič posebnega, saj smo od Samsunga vajeni zaslonov AMOLED in bolj živih barv.

Tudi strojno Tab Active ni presežek, saj tablico žene štirijedrni 1,2 GHz procesor Cortex A7, ki ima na voljo 1,5 GB pomnilnika. Glavni krivec za zatikajoče delovanje je bržkone androidna preobleka TouchWiz, ki je očitno pretežka. Na zadnji strani naprave najdemo še kamero. Premore le 3 megapike in bi bilo nemara bolje, ko je ne bi bilo.

Kot pove ime Active, je tablica odporna proti prahu in vodi. Gre za standard ip67, tako da lahko tablica 30 minut preživi do enega metra globoko. Trpežna ohišja in ovitki so na pametnih napravah logična niša, ki pritegne uporabnike z dejavnejšim življenjskim slogom. Kljub temu so taka ohišja nekoliko bolj smiselna na telefonih, ki jih dejansko nosimo s seboj, tablice pa praviloma puščamo doma, oziroma jih v ovitkih spravimo v torbo. Pametni telefon morda lahko pride prav med rekreativnim pohodom ali plezanjem. Na vprašanje, kaj bi ob teh dejavnostih počeli z osempalčno tablico, pa je težje odgovoriti.

Samsung

Galaxy Tab Active 8

Prodaja: samsung.si.

Cena: 260 EUR.

za    Fizični gumbi.

Proti    Povprečna strojna oprema.

Samsung Galaxy Tab S2 8.0 je manjša različica naslednice lanskoletne tablice Tab S. Prva pomembna razlika glede na lanski model je razmerje zaslona. Tako kot Nexus 9 tudi Tab S2 zdaj dobimo z razmerjem 4 : 3 in vse kaže, da se je trend, ki ga je začel iPad, dokončno prelevil v standard. Razmerje 16 : 9 je sicer boljše za gledanje filmov in video vsebin, a je 4 : 3 dosti bolj prijazno razmerje za vse drugo. Predvsem branje je veliko udobnejše, saj je tablica bolj podobna elektronski knjigi, ko jo držimo pokonci.

Naslednje, kar opazimo, je tankost, kajti v globino meri le 5,6 milimetra. To se pozna tudi pri manjši bateriji in avtonomnost nekoliko trpi. Kljub temu ne gre za prevelik kompromis, a smo ob rabi opazili, da jo je treba polniti nekoliko prej kot kakšno drugo tablico na preizkusu. Prijetno presenetijo tudi materiali, uporabljeni pri izdelavi, a vse skupaj nekoliko skazijo kovinski robovi, ki v povezavi s tankostjo v roki ne dajejo prijetnega občutka.

Strojno je S2 opremljena z lanskoletno Samsungovo tehnologijo. Tako imamo osemjedrni čip Exynos (4 × 1,9 in 4 × 1,4 GHz), ki ima na voljo kar tri gigabajte pomnilnika. Tablica je zato hitra, zelo hitra. Kot je zdaj že v navadi pri Samsungu, je odličen tudi zaslon AMOLED z ločljivostjo 2048 × 1536.

Vse skupaj žene zdaj že stara različica Androida – 5.0, s preobleko TouchWiz. Ko k temu dodamo še ceno, Nexus 9 izpade dosti boljše. Edina kategorija, v kateri S2 nesporno zmaga, je kakovost zaslona.

Samsung

Galaxy Tab S2 8

Prodaja: samsung.si.

Cena: 420 EUR.

Za    Zaslon.

Proti    Strojno povprečna glede na ceno.

Tabela z rezultati [PDF]

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji