Objavljeno: 9.3.2005 11:51 | Avtor: Matjaž Klančar | Monitor Februar 2005 | Teme: brizgalnik, tiskalnik, multi, nenehni testi

Lexmark X7170

Najnovejša in trenutno najzmogljivejša Lexmarkova večnamenska naprava s faksom je v primerjavi z X6170 kar precej napredovala. Uporablja nove Lexmarkove kartuše, in sicer so ob nakupu priložene "polne" št. 34 in 35 (po želji lahko uporabimo tudi polprazne 32 in 33, vendar bo strošek izpisa višji).

Kartuše so enake kot v tiskalniku Z815, vendar je X7170 kljub temu (še) precej hitrejši. Le 44 sekund potrebuje za pet strani besedila, kar je trenutno najhitreje od vseh brizgalnikov na trgu! Enako izvrsten je X7170 pri tiskanju poslovnih izdelkov (poročila, grafikoni), kjer za devet strani našega testnega poročila potrebuje le minuto in 50 sekund, najhitrejši pa je sploh pri vsakem tisku na navaden papir. Takoj, ko izberemo najboljšo kakovost in tisk na svetlečem papirju, hitrost (relativno) kar precej upade, toda še vedno tiskalnik ostane povprečno hiter. Škoda, da je tiskalnik (morda ravno zaradi hitrosti) tudi precej glasen.

Kakovost odtisa vendarle ni najboljša - besedilo se nekoliko preliva (kot da bi tiskalnik preveč hitel), fotografije pa so nekoliko preveč žive, pri čemer je raster opazen.

Kot fotokopirni stroj se najmočnejši Lexmark odreže mešano. Po eni strani so črno-bele kopije odlične, lepo črne in prav nič presvetljene, medtem ko so barvne kopije revialne strani premalo črne (besedilo), barvni raster pa je nekoliko pregrob. Vsaj v privzeti kakovosti. Hitrost kopiranja je visoka, še posebej barvni odtisi so odpravljeni zelo hitro.

Pri kopiranju lahko pomaga podajalnik za papir, ki bi koristil tudi pri branju OCR, vendar tudi ta Lexmark premore tako programsko opremo, ki ne "razume" šumnikov. Koristi pa pri faksiranju, kjer se X7170 dobro odreže. Žal med programsko opremo ni gonilnika, ki bi omogočal tudi neposredno faksiranje iz računalnika ("tiskanje" na faks).

Omenimo še priključek Pictbridge, ki omogoča neposredno tiskanje iz združljivih fotoaparatov.

Zaradi uporabe polnih kartuš je cena odtisa z X7170 ugodna.

Lexmark X7170

Kaj: Faks, kopirni stroj, optični bralnik, toplotni brizgalnik.

Tiskanje: 6.

Fotokopiranje: 8.

Optično branje: 6.

Cena izpisa: 9.

Vmesniki: USB, omrežni.

Cena besedilne strani: 25 tolarjev.

Cena barvne strani: 65 tolarjev.

Cena: 79.758 tolarjev.

Prodaja: Alterna.

Za: Ugodna cena odtisa. Izredno hitro poslovno tiskanje, zelo dobro in hitro črno-belo kopiranje.

Proti: Nekoliko glasno tiskanje, nekoliko presvetle barvne kopije. OCR ne podpira šumnikov. Ne omogoča "tiskanja" na faks.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji