Lenovo 3000 N200

Objavljeno: 18.12.2007 15:20 | Avtor: Jure Forstnerič | Kategorija: Prenosni računalniki | Revija: December 2007 | Teme: nenehni testi, prenosnik

Lenovova serija prenosnikov N (ne gre torej za Thinkpade) naj bi združevala zmogljivosti in širok zaslon z ugodno ceno. Po prvem vtisu sodeč, jim je kar uspelo. Z oblikovanjem prenosnik resda ne bo pritegoval pogledov, ker deluje skoraj dolgočasno, je pa zato izdelava res kakovostna. Še najbolj nas je navdušila tipkovnica, tu je Lenovo (kot pred njim IBM) še vedno pred konkurenco. Škoda le, da sta še vedno zamenjani tipki "Fn" in "Ctrl" v spodnjem levem kotu, kar bo motilo predvsem uporabnike, ki veliko uporabljajo bližnjice na tipkovnici. Prenosnik premore tudi spletno kamero ločljivosti 1,3 MP in bralnik prstnih odtisov.

Osnova prenosnika je Intelov procesor Core 2 Duo, katerega takt je 2,2 GHz. Pomnilnika je 2 GB, kar je pri tem razredu prenosnikov že postalo vsakdanje, vsekakor pa je dovolj za udobno delo z nameščenim operacijskim sistemom Windows Vista Business. Na preizkusu zmogljivosti se je zelo dobro izkazal in je tako v Windows XP kot v Visti med zmogljivejšimi v svojem razredu. Žal pa na rovaš tega trpi akumulator, saj je v okolju XP zdržal le minuto več kot dve uri. To je vsekakor pod pričakovanji. Za grafiko skrbi Nvidia Geforce Go 7300, na voljo ima 256 MB grafičnega pomnilnika. 15,4-palčni zaslon je sicer odličen, tako kar zadeva kakovost slike kot vidnega kota, njegova ločljivost pa je kar 1680 × 1050 pik. To bo za nekatere celo preveč. Disk je razmeroma velik, 150 GB, če pa se kljub vsemu napolni, je na voljo pekač CD/DVD.

Zakup člankov

Za daljši zakup pregleda člankov je potrebno biti prijavljen.
V kolikor še nimate svoje prijave, se lahko registrirate.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!
Prijava

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki