Objavljeno: 28.5.2012 11:31 | Avtor: Jure Forstnerič | Monitor Maj 2012 | Teme: laser, tiskalnik, nenehni testi

Kyocera-Mita FS-1135MFP

Kyocerina nova laserska večopravilna naprava, model FS-1035MFP, na prvi pogled ne izstopa iz skupine dražjih črno-belih naprav. Gre za srednje veliko napravo, ki jo lahko sicer opremimo z dodatnimi predali. Na zgornji strani je podajalnik za papir, pred njim pa statusni zaslon in funkcijske tipke. Zadaj sta za povezavo na voljo tako omrežni vmesnik kot vmesnik USB, še en USB je spredaj, služi pa neposrednem tisku z (recimo) USB ključev.

Po hitrosti obljublja naprava kar veliko, po besedah izdelovalca kar 35 strani na minuto. Mi smo jih sicer namerili nekoliko manj, a ne bistveno, gre za eno izmed hitrejših laserskih večopravilnih naprav. Posamezni hitrostni preizkusi se med seboj niso bistveno razlikovali, torej je ne zmotijo niti zahtevnejši dokumenti. Kakovost, sploh besedila, je dobra, seveda pa na tak tiskalnik ne bomo tiskali veliko grafik.

Delo s tiskalnikom je enostavno, vgrajena je tudi enota za samodejno tiskanje na obe strani, dodan pa je tudi faks. V predal gre do 250 listov, še 50 jih sprejme samodejni podajalnik, skupno zmogljivost pa lahko še z dvema predaloma povečamo do 800 listov. Z enim tonerjem lahko natisnemo 7000 strani, cena posameznega izpiska je 1,6 centa. To je glede na ceno naprave zelo konkurenčno. Pravzaprav je tudi cena dokaj solidna, velja namreč slabih 700 evrov. Pri tem nas je le malce zmotila največja priporočena zmogljivost na mesec, ki je 20.000 listov, to je po našem mnenju za pisarniški tiskalnik razmeroma malo - tako število dosegajo že nekateri domači modeli.

Kyocera-Mita FS-1135MFP

Kaj: Kopirni stroj, optični bralnik, toplotni brizgalnik.

Tiskanje: 8.

Fotokopiranje: 6.

Optično branje: 8.

Cena izpisa: 8.

Velikost (razred): A4 (Dražji črno-beli).

Vmesniki: USB, omrežni, faks.

Ločljivost: 1200 × 1200 pik na palec.

Navedena hitrost: 35 strani na minuto (črno-belo).

Prodaja: www.xenon-forte.si

Cena: 695 EUR.

Cena natisnjene ČB strani: 1,6 centa..

Za: Cena izpisa, hitrost tiska, cena naprave.

Proti: Priporočena zmogljivost tiska na mesec.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji