Objavljeno: 30.11.2010 | Avtor: Jure Forstnerič | Monitor November 2010 | Teme: preizkus, tiskalnik, laser, nenehni testi

Konica Minolta Bizhub 20p

Naprave Bizhub podjetja Konica Minolta so že od nekdaj razmeroma veliki, poslovno naravnani tiskalniki. Poslovno naravnan je tudi novi Bizhub 20p, čeprav je po merah presenetljivo majhen in lahek. Na prvi pogled skoraj bolj spominja na kak malo večji laserski tiskalnik za domačo rabo. Resnico pa še najbolj razkrije največja priporočena zmogljivost tiska na mesec - do 30.000 strani, kar vsekakor ni teritorij domačih naprav. Gre torej za srednje zmogljiv črno-beli laserski tiskalnik, ki meri na manjše pisarne.

Kot tak ima seveda vgrajen omrežni vmesnik, zanimivo, da so dodali tudi starejši, vzporedni vmesnik (USB pa je seveda samoumeven). Zaradi velikosti in razmeroma ugodne teže ga bomo lahko imeli kar na mizi - občutljive pa bi znal zmotiti nič kaj tih zvok tiskanja. Za pisarne bo zelo prav prišla enota za samodejni tisk na obe strani. Predal zmore do 250 listov, še 50 jih lahko imamo v večnamenskem podajalniku. To zmogljivost lahko povečamo še z dvema predaloma na skupaj 800 listov - odlagalnik pa v vsakem primeru drži do 150 listov.

Glede na velikost nismo pričakovali ravno visoke hitrosti izpisa, a nas je naprava prijetno presenetila. Prvo stran natisne v desetih sekundah, kar je le sekundo in pol več od obljubljenega časa. Še bolje je pri tisku dolgih besedil, kjer je naprava brez težav tiskala dobrih trideset strani na minuto - to je primerljivo z marsikaterim dražjim tiskalnikom. Praktično vsi rezultati pri naših hitrostnih preizkusih so zelo dobri - izjema je le vektorska slika, kjer je 16 sekund pod povprečjem. Žal pa je kakovost slabša. Tu mislimo predvsem na grafiko, tako vektorsko kot bitno. Je pa seveda res, da je grafika področje brizgalnih tiskalnikov, pri taki poslovni napravi pa je niti ne bomo veliko tiskali. Pomembneje je kakovosten izpis besedila, tu pa se Bizhub odlično odnese.

Bizhub 20p je solidna naprava, ki ima vse, kar potrebujemo v pisarniškem okolju. Tu mislimo tako dobro hitrost tiska kot omrežni vmesnik in samodejni tisk na obe strani. Tudi stroški tiska so zelo nizki, le en cent na stran. Je pa res, da ne gre ravno za poceni napravo - stane 348 evrov.

Konica Minolta Bizhub 20p

Hitrost: 7.

Kakovost izpisa: 7.

Opremljenost: 6.

Cena izpisa: 9.

Vmesniki: USB, omrežni, vzporedni.

Velikost (razred): A4 (srednje zmogljivi črno-beli).

Ločljivost: 1200 x 1200 pik na palec.

Navedena hitrost: 32 strani na minuto.

Tehnične lastnosti: 250 listov (predal), PCL6; 32 MB.

Cena: 348 EUR.

Cena natisnjene ČB strani: 1 cent.

Prodaja: Gorenje Point, Likopris

Za: Cena izpisa, enota za tisk na obe strani, hitrost izpisa.

Proti: Povprečna kakovost pri tisku grafike.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji