Objavljeno: 27.2.2012 11:18 | Avtor: Blaž Seliškar | Monitor Februar 2012 | Teme: nenehni testi, prenosnik

HP Pavilon DV6 -6B22SM

Prenosniki podjetja Hewlett Packard serije Pavilion so zdaj že kar prepoznavni tudi v Sloveniji. Nekoč pri nas nedobavljiva serija je na voljo v večini bolje založenih trgovin, v oči pa nam padejo zaradi svojih dizajnersko obdelanih ohišij. Četudi sama obdelava ohišja in privlačnost ne izboljšata uporabniške izkušnje, pa znata privlačiti kupce z razstavnih polic v trgovinah.

Bela barva in srebrni dizajn na ohišju kažeta na bolj stilsko dovršen izdelek, aluminijasti dodatki po robovih ohišja pa morda obljubljajo tudi nekaj odpuščanja pri tršem odlaganju. Hewlett Packard nam s HP ProtectSmart rešitvijo obljublja tudi avtomatsko ustavljanje diska ob malce tršem padcu, tako da bi bili naši podatki še toliko bolj varni.

Ohišje zaslona deluje kompaktno in trdno in se ne vdaja pritiskom, zaključki so lepo dodelani, pokrov pa bi se po našem mnenju lahko odpiral nekoliko mehkeje, četudi je to vzrok za dobro stabilnost zaslona. Ob prižganem prenosniku se na zadnji strani ohišja zasveti tudi Hewlett Packardov logo. 15,6 palca velik zaslon prikazuje sliko v ločljivosti 1366 × 768 pik in je enakomerno osvetljen z LED diodami.

Pri naših opravilih nam bo stregel vgrajeni procesor Intel i5 2430M, ki teče pri 2,8 GHz, uporabljali pa bomo lahko 6 GB vgrajenega pomnilnika. Za grafično plat bo poskrbela AMD Radeon HD 4740M grafična kartica, ki bo sicer kos večini naših potreb, četudi ne gre za najbolj zmogljivo napravo. Za podatke so v Hewlett Packardu vgradili 320 GB disk, za povezljivost skrbita tako običajna omrežna kartica kot tudi brezžična in bluetooth. Na prenosnik bomo lahko priklapljali zunanje naprave prek štirih USBjev, prav tako bomo lahko prenašali slike prek bralnika pomnilniških kartic.

Sledilna ploščica je nekoliko poglobljena v ohišje, tipki sta dovolj veliki in nista preobčutljivi. Sledilna ploščica je modro osvetljena ob robovih in omogoča večprstno upravljanje. Tipkovnica bo zadovoljila tudi najzahtevnejše. Tipke so nekoliko dvignjene iz ohišja, ponujajo zadostno mero odpora, med njimi pa je dovolj razmika, da je tipkanje hitro in brez motenj. Ob osvetlitvi sledilne ploščice si ne moremo pomagati, da iščemo tudi vklop osvetlitve tipkovnice, a tega testirani model ne omogoča.

Prenosnik s svojimi skoraj tremi kilogrami ni najlažji, ne bo pa prehu zalogaj za prenašanje. Na naših testih se je odrezal solidno, kos bo večini nalog, ki mu jih bomo naložili, svoje delo pa bo brez električnega omrežja sposoben opravljati okoli štiri ure in pol.

HP Pavilion DV6-6B22SM

Hitrost (SYSmark Productivity): 142.

Hitrost (SYSmark VideoCreation): 207.

Trajanje delovanja: 4 ure 23 minut.

Mere: 37,8 × 24,68 × 3,52 cm, 2,9 kg .

Značilnosti: Intel Core i5 2430M, 2,80 GHz, 6 GB RAM, 320 GB disk, WLAN 802.11 b/g/n, bluetooth, DVD-RW.

Zaslon: 15,6-palčni, 1366 × 768 pik.

Operacijski sistem: Windows home premium.

Cena: 800 EUR.

Prodaja: Partnerji HP.

Zgradba in oprema: 8.

Velikost in teža: 8.

Za: Ličen izdelek, dobra tipkovnica, osvetljena sledilna ploščica.

Proti: Tipkovnica ni osvetljena.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji