Objavljeno: 27.9.2011 | Avtor: Blaž Hafner | Monitor September 2011 | Teme: preizkus, tiskalnik, brizgalnik, nenehni testi

HP Officejet Pro 8500 Wireless

V poslovnem okolju je poleg kakovosti in hitrosti pomembna tudi cena. Če govorimo o ceni tiskanja, ni nobena skrivnost, da laserski tiskalniki poleg večje hitrosti ponujajo tudi občutno nižje stroške, posebej ko gre za velik obseg tiskanja. A HP je drugačnega mnenja, saj njihov Officejet Pro 8500 tiska za nekaj centov na stran, obenem pa kartuše ne zmorejo le kakih dvesto strani, preden se izpraznijo, temveč se številka ustavi krepko čez tisoč.

Naprava ni majhna, še posebej, ko izvlečemo odlagalnik listov, obenem pa je tudi dokaj glasna, a deluje robustno. Najopaznejši del ohišja je za dotik občutljivi barvni zaslon LCD, prek katerega izbiramo nastavitve za optično branje in kopiranje, omogoča pa tudi predogled fotografij, ki jih želimo natisniti. Na vrhu pokrova bralnika najdemo večnamenski podajalnik za 50 listov, prek katerega lahko dokumente beremo obojestransko, za tiskanje, ki je prav tako obojestransko, pa papir zagotavlja kaseta za 250 listov.

S povezljivostjo ne boste imeli težav, saj ima Officejet Pro 8500 poleg standardnega priključka USB tudi omrežno in brezžično povezavo, obenem pa podpira tiskanje s pomnilniških kartic in je, čeprav je to poslovno usmerjen izdelek, podprto tudi neposredno tiskanje z naprav, ki podpirajo PictBridge.

Optični bralnik zmore 2400 × 4800 pik na palec, a se fotokopije ustavijo pri 1200 × 600. Zanimivo sta ločljivosti za črno-belo in barvno tiskanje različni, in sicer 1200 × 1200 za prvi in 4800 × 1200 za drugi način. Tako pri branju in fotokopiranju kot pri tiskanju nas glede kakovosti ni nič zmotilo, kvečjemu bi izpostavili besedilo, ki je v primerjavi z večino drugih brizgalnikov resnično vzorno in se že skoraj lahko primerja z laserskimi napravami.

Hitrost kljub samozavestnim navedbam HPja še vedno ni niti blizu zmogljivostim laserskih tiskalnikov, a je med brizgalniki pri vrhu. Enako velja to za branje in fotokopiranje. Stran je ne glede na vrsto dokumenta prebrana v trinajstih sekundah, za pet fotokopij čakamo malce več kot minuto pri črno-belem in minuto in pol pri barvnem načinu.

Officejet Pro 8500 je vsekakor zanimiva in vsestranska naprava, ki za svoj denar ponuja veliko in z nizkimi stroški poizkuša iztrgati tržni delež laserskim izvedenkam. Če redno tiskate dokumente, ki vsebujejo slike ali fotografije, vas Pro 8500 gotovo ne bo razočaral, a se je obenem treba zavedati, da so laserske naprave še vedno občutno hitrejše in ponujajo bolj profesionalen videz tekstovnih dokumentov. Res pa je, da za to ceno ne bi dobili tako funkcijsko polnega laserskega izdelka.

HP Officejet Pro 8500 Wireless

Kaj: Kopirni stroj, optični bralnik, toplotni brizgalnik, faks.

Tiskanje: 8.

Fotokopiranje: 8.

Optično branje: 8.

Cena izpisa: 10.

Vmesniki: USB, omrežni, Wi-Fi.

Velikost (razred): A4 (večnamenska s faksom).

Ločljivost: 4800 × 1200 pik na palec.

Navedena hitrost: 19 strani na minuto.

Cena: 289 EUR.

Cena natisnjene ČB strani: 2 centa.

Cena natisnjene barvne strani: 5 centov.

Prodaja: Partnerji HP.

Za: Cena izpisa, zaslon LCD, vsestranskost.

Proti: Glasnost.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji