Objavljeno: 27.9.2011 | Avtor: Blaž Hafner | Monitor September 2011 | Teme: preizkus, tiskalnik, brizgalnik, nenehni testi

HP Officejet Pro 8000 Enterprise

Officejet Pro 8000 Enterprise je brizgalni tiskalnik, namenjen poslovnim okoljem, kjer ponavadi kraljujejo laserske naprave - predvsem zaradi nizkih stroškov natisnjenih strani in hitrosti. HP je izdatke spravil na že kar neverjetno nizko raven za brizgalnike. S tem želi Officejet Pro 8000 Enterprise predstaviti kot legitimno alternativo, ki ima opazne prednosti. Predvsem gre tu za tiskanje fotografij in slik, ki laserskim izdelkom ne gredo tako dobro od rok, tudi dražjim ne.

Zunanjost naprave je odeta v črno-belo kombinacijo svetleče plastike. Na sprednjem delu najdemo majhen dvovrstični zaslon LCD in štiri tipke za nadzor. Dodatek za tisk na obe strani se priključi v zadnji spodnji del in za malenkost poveča globino tiskalnika. Kaseta za papir, ki sprejme 250 listov (mogoče je dokupiti dodatno z enako zmogljivostjo) in odlagalnik za 150 listov sta združena, tako da je odlagalnik pravzaprav pokrov kasete z dodatno podaljšano oporo za natisnjene strani. Vse skupaj deluje malce nerodno, saj je, če hočemo v kaseto dodati papir, treba odstraniti odlagalnik in liste na njem. Ta tudi ni posebej pritrjen, je le položen v utor, tako da ga lahko brez težav nehote premaknemo. Glede na to, da je naprava namenjena pogostemu tiskanju, to težko spregledamo, še posebej, ker manjka večnamenski podajalnik.

Izdelovalci predvsem za brizgalne tiskalnike radi navajajo visoke hitrosti, ki pa se jim v praksi niti ne približamo. To velja tudi za Officejet Pro 8000 Enterprise. Kljub temu da HP oglašuje hitrost petnajst strani na minute v načinu za osnutek, je realnost bliže osmim do devetim stranem, pri navadnem tiskanju še občutno manj. Nasploh je hitrost bolj ali manj povprečna. Treba pa je tudi vedeti, da brizgalniki tu in tam ustavljajo tiskanje, ker potrebujejo čas za čiščenje, ki lahko traja tudi nekaj minut. Po drugi strani je kakovost natisnjenega odlična ne glede na to, ali gre za tekstovni dokument ali fotografijo, čeprav je najvišja ločljivost le 600 × 600 pik na palec.

HP Officejet Pro 8000 Enterprise želi z nizko ceno tiskanja in znanimi prednostmi brizgalnikov poseči po vlogi glavnega tiskalnika v pisarni, a kljub prizadevanjem ni mogoče zanikati, da so za takšno okolje boljše laserske naprave, ki večjo količino strani prežvečijo hitreje in z manj težavami. Priporočali bi ga le, če tiskate predvsem slike in fotografije, kar bo opravil suvereno in po ugodni ceni.

HP Officejet Pro 8000 Enterprise

Hitrost: 7.

Kakovost: 8

Opremljenost: 6.

Cena izpisa: 10.

Cena: 200 EUR.

Cena ČB strani: 2 centa.

Cena barvne strani: 5 centov.

Prodaja: Partnerji HP, www.hp.com/si/retailpartnerji.

Za: Kakovost izpisa, cena izpisa, tisk na obe strani.

Proti: Cena naprave, hitrost.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji