Objavljeno: 21.4.2015 | Avtor: Jure Forstnerič | Monitor Maj 2015 | Teme: nenehni testi

HP LaserJet MFP M127fw

HPjev novi LaserJet MFP M127fw je osnovni črno-beli laserski večopravilni tiskalnik, ki se poleg črno-belega tiska spozna še na kopiranje, optično branje (v barvah) in celo na faks. Ponuja alternativo brizgalnim tiskalnikom za tiste, ki želijo napravo vse-v-enem, a tiskajo nekoliko več in bi torej pri brizgalnih tiskalnikih prehitro menjavali barvilo. Laserski modeli imajo sicer tudi nekoliko daljšo življenjsko dobo ter višjo največjo priporočeno zmogljivost na mesec, čeprav je na tem področju MFP M127fw med slabšimi, saj je največja priporočena zmogljivost le 8000 listov na mesec. To se morda sliši veliko, a samostojni laserski tiskalniki v tem cenovnem razredu ponujajo vsaj še enkrat toliko. V praksi naj bi torej komponente zdržale dlje kot pri brizgalnem modelu, a manj kot pri samostojnem laserskem tiskalniku.

Naprava je nekoliko višja od navadnih laserskih modelov, spodaj je pladenj za liste (torej ni pravi predal), nanj jih lahko položimo do 250. Ločeni podajalnik sprejme do 50 listov, do 35 pa jih lahko položimo na samodejni podajalnik, namenjen kopiranju, optičnem branju in faksiranju. Na desni strani naprave je majhen barvni zaslon, občutljiv za dotik – čez diagonalo meri tri palce. Ta omogoča samostojno rabo naprave, torej kopiranje brez pomoči računalnika, z njim lahko urejamo tudi nastavitve naprave. Zaslon sicer ne deluje tako gladko in natančno, kot smo vajeni iz pametnih telefonov, a je kljub temu dobrodošel.

Naprava ima seveda zadaj klasični vmesnik USB, poleg njega je na voljo tudi navadni omrežni vmesnik. Škoda, da ni še na sprednji strani kak vmesnik USB za priklop zunanji diskov in ključkov. Je pa zato vgrajena enota WiFi, s katero lahko tiskamo iz pametnih telefonov in tablic – naprava podpira vse najpogostejše  standarde na tem področju, v HPju imajo tudi nekaj različnih lastnih aplikacij, namenjenih pametnim telefonom in tablicam. Edino, kar smo zares pogrešali, je enota za samodejno tiskanje na obe strani – seveda nas gonilnik vodi po postopku za pravilno obračanje papirja, kar je seveda manj priročno.

MFP M127fw je srednje hiter tiskalnik – izdelovalec navaja hitrost 20 strani na minuto, mi smo namerili le eno stran manj, kar je še vedno zadovoljiv rezultat. Na prvo stran smo čakali deset sekund, to je malo manj od povprečja, nekoliko počasnejše od povprečja je tudi kopiranje.

Glede na ponujeno se nam zdi cena 210 evrov v okviru večopravilnih laserskih naprav še kar dobra, je pa zato cena izpisa nekoliko visoka, posamezna stran nas bo olajšala za dobre štiri cente. Samostojne naprave, torej brez optičnega bralnika oziroma možnosti kopiranja, so kljub vsemu boljše za večje količine tiska, saj ponujajo občutno cenejši izpis in (vsaj načelno) daljšo življenjsko dobo.

HP LaserJet MFP M127fw

Velikost (razred): A4 (osnovni ČB).

Vmesniki: USB, omrežni, WiFi.     

Ločljivost: 600 × 600 pik na palec.

Navedena hitrost: 26 strani na minuto.

Tehnične lastnosti: 250 listov (pladenj) + podajalnik za največ 50 listov, PCL6, 256 MB.

Prodaja: www.hp.com/si/retailpartnerji.

Cena ob izidu: 210 EUR.

Cena natisnjene ČB strani: 4,1 centa.

❚❚❚❚❚❚❚❚❚❚ Tiskanje

❚❚❚❚❚❚❚❚❚❚ Fotokopiranje

❚❚❚❚❚❚❚❚❚❚ Optično branje

❚❚❚❚❚❚❚❚❚❚ CENA IZPISA

✓    Barvni zaslon, vmesniki, cena naprave.

✗    Cena izpisa.

3965204

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji