Hewlett-Packard Compaq 8710p

Objavljeno: 29.4.2008 09:44 | Avtor: Jure Forstnerič | Kategorija: Prenosni računalniki | Revija: April 2008 | Teme: preizkus, prenosnik, nenehni testi

Prenosnik Compaq 8710p si že težko zasluži tako poimenovanje. Je namreč velik in težak računalnik s 17-palčnim zaslonom in je prej kot prenosni računalnik nadomestilo za namiznega. V Hewlett-Packardu so dobro izkoristili prostornost prenosnika in ga dobro opremili. Na redkokaterem prenosniku najdemo po šest vmesnikov USB. Tudi izhoda HDMI nima ravno vsak. Sicer pa so tu na voljo še vsi pričakovani vmesniki, od VGA in S-video pa do firewire, omrežne kartice in modema. Če nam ni do povezovanja z žicami, lahko uporabimo modri zob ali omrežno kartico WLAN, ki podpira standarde 802,11 a, b, g in draft-n.

Samo osrčje prenosnika je bolj vsakdanje, pa kljub temu dovolj zmogljivo. Intelov Core 2 Duo procesor T7500 tiktaka pri 2,2 GHz, podpirata pa ga 2 GB pomnilnika. Več kot solidno se je prenosnik izkazal na preizkusih zmogljivosti, Nvidiina grafična kartica Quadro pa se je zelo dobro izkazala pri programu 3DMark, kjer je dosegla spoštljivih 30.893 točk. Presenetljivo dobro se je obnesel akumulator, ki je kar osemcelični, zdržal pa je dobre tri ure. To je za prenosnik s tako velikim zaslonom kar dosežek. Prenosnik je sicer opremljen s svetlobnim tipalom, ki prilagaja svetlost zaslona. To lahko prispeva še kakšno uro k trajanju delovanja. Podatke bomo shranjevali na 160 GB diska, če pa to ni dovolj, imamo na voljo zapisovalnik DVD ter bralnik pomnilniških kartic.

Zakup člankov

Izbirate lahko med:

Za plačilo lahko uporabite plačilno kartico ali PayPal:

 

Najprej se morate prijaviti.
V kolikor še nimate svoje prijave, se lahko registrirate.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!
Prijava

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki