Objavljeno: 10.9.2005 20:45 | Avtor: Peter Šepetavc | Monitor Februar 2004 | Teme: nenehni testi, prenosnik

Gericom Beetle

Prenosnik je nekoliko zajetnejših mer in težji od povprečja, s svojimi tremi kilogrami in pol pa bo več na pisalnih mizah kakor na kolenih uporabnikov. Notranjost Beetla je povprečna: za računanje skrbi Intelov procesor Celeron s taktom 2,4 GHz, pomnilnika je 256 MB, disk pa je 30-gigabajten. Optična enota zmore branje plošč DVD in pisanje na plošče CD.

Grafični procesor je sestavni del sistemskega nabora, za delovanje pa zasede do 32 megabajtov sistemskega pomnilnika. Ločljivost 15-palčnega zaslona je 1024 × 768 pik. Pograjali bi tipkovnico, ki se med tipkanjem občutno zvija; to bo motilo vse, ki so vajeni malo hitreje pritiskati na tipke. Sledilna ploščica polkrožne oblike sicer lepo dopolni oblikovno zasnovo prenosnika, a jo je zaradi nenavadne oblike dokaj nerodno uporabljati, še posebej, če želimo kazalko prestaviti v katerega izmed spodnjih kotov.

Nabor vmesnikov je dokaj bogat - poleg običajnih, kot so vzporedni, dva priključka USB ter VGA in TV izhod, je v Beetle vgrajen tudi vmesnik firewire, za brezžično povezovanje pa je opremljen z infrardečim vmesnikom, ki ga v precej prenosnikih spodnjega razreda žal ni. V razširitveno mesto PC Card lahko hkrati vtaknemo eno kartico vrste II.

Pri meritvah se Gericomov hrošč ne obnese najbolje. Čas trajanja akumulatorja sicer za pol ure preseže deklarirano uro in pol, a je z minuto več kot dvema urama delovanja brez napajanja še vedno na spodnjem delu lestvice. Tudi po hitrosti Beetle ne sodi med najhitrejše: v testnem programu Business Winstone je z 29,3 točke dosegel vrednost, ki je precej pod povprečjem.

Gericomov novinec je na voljo po ugodni ceni, a se v praksi pokaže kar precej njegovih slabosti.

Gericom Beetle

Mere: 34,5 × 28,2 × 3,9 cm, masa 3,5 kg.

Značilnosti: Intel Celeron, 2,4 GHz, 256 MB RAM, 30 GB disk, DVD-ROM/CD-RW.

Zaslon: 15-palčni, 1024 × 768 pik.

Trajanje delovanja: 2 uri in 1 minuta.

Hitrost: 29,3.

Skupna ocena: 7,43.

Cena: 279.900 tolarjev.

Prodaja: Anni, www.anni.si, (01) 583 99 99.

Za: Ugodna cena.

Proti: Tipkovnica, sledilna ploščica, mere, zmogljivost, čas trajanja akumulatorja.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji