General Dynamics Gobook XR-1

Objavljeno: 29.5.2007 02:06 | Avtor: Grega Šimenc | Kategorija: Prenosni računalniki | Revija: Maj 2007 | Teme: nenehni testi, prenosnik

Korporacija General Dynamics lahko kupcem ponudi prav vse: repertoar obsega tako računalnike kot tudi vesoljska plovila in letalonosilke. No, zmogljive prenosnike so v prodajni program dodali po tistem, ko so pripojili podjetje Itronix, ki je bilo v preteklosti znano predvsem po odpornih prenosnikih.

GoBook XR-1 že na pogled ni ravno običajen prenosnik. Gre namreč za izdatno ojačan izdelek, namenjen rabi v težkih delovnih razmerah: umazanija, polite tekočine in udarci so nekaj, kar mora tak prenosnik prestati brez posledic. To potrjujejo tudi določeni standardi, ki se jim XR-1 podreja. Eden izmed njih je tudi IP54, ki določa, koliko mora biti izdelek odporen proti udarcem, vlagi in prahu. To, da v tej smeri prenosnik ni od muh, smo tudi preizkusili. Metanje odprtega in delujočega prenosnika na tla se je končalo dobro, enako tudi politje s kavo in spiranje pod curkom vode. Več si lahko preberete v članku "Če se zgodi nepredvideno" v prvem delu tokratne številke ali si ogledate v tokratni epizodi Monitor TV, ki jo najdete na Monitorjevem DVDju.

Zakup člankov

Za daljši zakup pregleda člankov je potrebno biti prijavljen.
V kolikor še nimate svoje prijave, se lahko registrirate.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!
Prijava

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki