Epson Aculaser M2000dn

Objavljeno: 20.10.2008 00:16 | Avtor: Jure Forstnerič | Kategorija: Laserski tiskalniki | Revija: September 2008 | Teme: preizkus, tiskalnik, laser, nenehni testi

Epsonov Aculaser M2000dn je namenjen predvsem pisarnam, hvali pa se z majhnostjo, tihim delovanjem in ugodno ceno, hkrati naj bi bil dovolj zmogljiv tudi za večjo količino tiskanja. Kar zadeva majhnost, se nekoliko strinjamo, saj je glede na mesečno zmogljivost (20.000 strani) res dokaj kompakten, kar zadeva tišino, pa je tih le takrat, ko ne tiskamo. Sicer gre za glasno napravo, ki bo motila vse v bližnji okolici. Še dobro, da imamo na voljo tudi omrežni priključek, tako da jo lahko postavimo v kak oddaljen kot.

Zaradi glasnosti bi lahko pričakovali razmeroma visoko hitrost tiskanja in imeli bi prav. Petnajst strani dolgo besedilo natisne v petdeset sekundah, prvo stran izpiše v šestih. Za devet strani dolgo poročilo porabi 24 sekund, za tri kopije enakega poročila pa minuto in sekundo. Dvakrat več pa potrebuje za iste tri kopije pri uporabi samodejnega obračalnika, saj ta potegne natisnjeni papir nazaj v napravo, kjer se natisne še druga stran. Dokaj hiter je tudi tisk grafike, bitno sliko velikosti A4 natisne v trinajstih sekundah, vektorsko pa le v sedmih. Monitorjevo naslovnico v formatu PDF natisne v odličnih osmih sekundah. Na koncu smo izmerili hitrost 19,1 strani na sekundo, to je v vrhu tega razreda.

Zakup člankov

Izbirate lahko med:

Za plačilo lahko uporabite plačilno kartico ali PayPal:

 

Najprej se morate prijaviti.
V kolikor še nimate svoje prijave, se lahko registrirate.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!
Prijava

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki