Objavljeno: 27.10.2009 | Avtor: Vlado Robar | Monitor Oktober 2009 | Teme: preizkus, prenosnik, nenehni testi

Dell Vostro 1320

Medtem ko nekateri izdelovalci prenosnikov prisegajo na zmeraj večje modele, v Delli niso pozabili na uporabnike, ki so jim pri srcu manjši prenosniki. Nekoč prevladujoči 13-palčniki so danes že skoraj pozabljeni.

Da niso povsem izumrli, so poskrbeli predvsem pri Applu, pridružuje pa se jim tudi Dell. Vostro 1320 je prenosnik, ki meri po diagonali zaslona nekoliko nevsakdanjih 13,4 palca. V njegovem drobovju zavzema osrednje mesto Intelov dvojedrni procesor, ki tiktaka s frekvenco 2,4 GHz. Skupaj s 3 GB pomnilnika je sposoben opravljati tudi najzahtevnejša računska opravila brez zatikanja. Nekoliko manj vrhunska je grafika, nVidiina kartica GeForce 9300M GS je dosegla dobrih 15600 točk pri preizkusu s programom 3DMark 2001, kar je daleč od vrha. Obenem pa to popolnoma zadostuje za srednje zahtevne igre.

Za shranjevanje podatkov je vgrajen 250 GB disk, kar je danes že povprečna velikost; njegova dobra stran je visoka hitrost vrtenja plošč (7200 vrtljajev/minuto). Z optično enoto so v Dellu varčevali - zaenkrat še ni sledu o modrem žarku ter bralniku bluray (da o zapisovalniku ne govorimo), na voljo je zgolj zapisovalnik nosilcev DVD.

Prenosnik je dobro opremljen z vmesniki in priključki, štirje vmesniki USB so v družbi firewire, VGA, brezžične in ožičene omrežne kartice in bluetootha. Vgrajeni so še bralnika pomnilniških kartic ter prstnih odtisov in spletna kamera. Sistem lahko razširimo s kartico ExpressCard.

Tipkovnica je solidna, pri tipkanju se sicer malce upogiba. Sledilna ploščica dovolj dobro opravi svoje delo, njeni tipki sta za naš okus malce premehki, a še zmeraj dovolj solidni.

Akumulator je najboljši del prenosnika. Sicer sega čez zadnji rob ohišja, zato pa mu z njegovo zalogo energije uspe zagotavljati dobrih pet ur delovanja prenosnika.

Na disk je nameščeno okolje Vista Ultimate ter kopica pripomočkov za lažje delo s prenosnikom, med njimi tudi paket za spletno varnost McAfee Internet Security.

Dell Vostro 1320

Poslovni indeks SYSmark 2007 (Productivity): 134.

Večpredstavni indeks SYSmark 2007 (VideoCreation): 138.

Trajanje delovanja: 5 ur 5 minut.

Zgradba in oprema: 8,5.

Velikost in teža: 8,5.

Mere: 29,4 × 22,9 × 3,1 cm, 1,5 kg.

Značilnosti: Intel Core 2 Duo, 2,4 GHz, 3 GB RAM, 250 GB disk, WLAN 802.11 a/g/Draft-n.

Zaslon: 13,4-palčni, 1200 × 800 pik.

Operacijski sistem: Windows Vista Ultimate.

Cena: 1339 EUR.

Prodaja: D-1.

Za: Trajanje delovanja, mere, zmogljivost.

Proti: Upogibanje tipkovnice pri tipkanju.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji