Objavljeno: 26.5.2006 19:02 | Avtor: Vlado Robar | Monitor Julij 2004 | Teme: nenehni testi, prenosnik

Comtron TroNote T95-DS

Comtronov prenosnik TroNote T95-DS je še eden od notesov tega podjetja z vgrajenim zapisovalnikom DVD. Zgrajen je okoli procesorja Pentium 4, ki deluje pri taktu 3 Ghz. Ker gre za namizno različico procesorja, se ta pri svojem delu čezmerno segreva. To vpliva na visoko temperaturo ohišja, še bolj neprijeten in moteč pa je hrup ventilatorja. Zmogljivemu procesorju pristaja tudi 512 MB pomnilnik. Taka kombinacija zmore skoraj 60 točk na hitrostnem preizkusu s programom Business Winstone 2001.

Tudi o grafičnem podsistemu lahko govorimo v presežnikih, vsaj v prenosniškem svetu. Grafična kartica ATI Mobility Radeon s 128 MB namenskega pomnilnika pripomore k 9000 točkam pri preizkusu s programom 3DMark 2001. To je sicer manj, kot je dosegel TroNote T87-DW-R, a z dvakrat tolikšnim pomnilnikom. Zaslon je 15-palčni, z ločljivostjo 1024 × 768 pik, in je nekoliko slabše vpet v ohišje.

Za shranjevanje podatkov sta na voljo disk (60 GB) in zapisovalnik DVD-RW, ki zmore poleg nosilcev DVD-R in DVD-RW zapisovati tudi na običajne nosilce CD-R in CD-RW. Pri zapisovanju nosilcev DVD-R smo imeli težave, saj smo film DVD zapisali na dva nosilca različnih blagovnih znamk, nato pa nam s programom WinDVD ni uspelo nobenega pogledati v celoti.

Tipke so pravilno razporejene, zato pa se tipkovnica v sredini precej upogiba, kar je pri hitrejšem tipkanju precej neprijetno. Vse tipke s črkami so prelepljene z nalepkami, a je to manj moteče kot pri modelu TroNote T64-CX-T. Tipke sledilne ploščice solidno opravijo svoje delo.

Akumulator je med slabšimi, saj zmore zagotoviti energijo le za poldrugo uro delovanja. Z vmesniki in priključki je prenosnik dobro opremljen. Poleg dveh vtičev USB so na voljo še vzporedni, zaporedni, infrardeči, VGA, S-video, PS/2, firewire in omrežni vmesnik ter modem. V ohišju najdemo tudi režo za razširitveno kartico PC Card tipa II, da bo mera polna, pa ima na levem boku vgrajen kombinirani bralnik s štirimi režami za pomnilniške kartice. Nad zaslonom je vgrajena še spletna kamera.

Operacijski sistem ni vštet v ceno, prenosniku pa sta poleg gonilnikov za Okna priložena programa za zapisovanje optičnih nosilcev in predvajanje filmov DVD.

Comtron TroNote T95-DS

Mere: 32,9 cm × 27,5 × 4 cm, 3 kg.

Značilnosti: Intel Pentium 4 3,0 GHz, 512 MB RAM, 60 GB disk, DVD-RW.

Zaslon: 15,1-palčni, aktivna matrika, 1024 x 768 pik.

Trajanje delovanja: 1 h in 30 min.

Hitrost: 59,4

Skupna ocena: 46.

Cena: 359.900 tolarjev.

Prodaja: Comtron, www.comtron.si (02) 300 35 00.

Za: Hitrost, grafika, opremljenost z vmesniki.

Proti: Tipkovnica, trajanje delovanja.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji