Canon Pixma MX310 in MX300

Objavljeno: 18.12.2007 15:20 | Avtor: Jure Forstnerič | Kategorija: Brizgalni tiskalniki | Revija: December 2007 | Teme: tiskalnik, brizgalnik, nenehni testi

Razen foto tiskalnikov se zdi, da navadni brizgalni tiskalniki počasi izginjajo, in to zaradi večnamenskih naprav. To potrjujeta tudi Canonova modela iz družine Pixma, MX310 in MX300. Gre za večnamenski napravi, namenjeni domačim pisarnam, kjer se poleg poslovnih dokumentov tu in tam natisne tudi kaka fotografija, oziroma pošlje faks. Razlika med napravama je le samodejni podajalnik pri modelu MX310. Pri obeh imamo zadaj pladenj za papir, potiskani izdelki pa se odlagajo na pladnju spredaj. Nad slednjim najdemo LCD in nekaj funkcijskih tipk, prek katerih upravljamo tiskalnika.

Napravi sta kompaktnih mer; seveda je MX300, ki nima podajalnika, malce nižji. Tiskalnika sta med uporabo nekoliko glasna, ker je pri obeh na voljo le USB, pa ju zato ne moremo postaviti v kak odmaknjen kot pisarne. Kljub temu da se med tiskanjem razmeroma pogosto za nekaj trenutkov popolnoma ustavita, sta med hitrejšimi takimi napravami. To ustavljanje je sicer bolj opazno pri barvnem tisku kot pri črno-belem. Za pet strani navadnega besedila potrebujeta tri sekunde več kot eno minuto, pri najvišji hitrosti pa enainštirideset sekund. Prva številka je med najhitrejšimi v tem rangu, druga pa malo podpovprečna. Počasnejše je kopiranje, saj se tiskalnika razmeroma pogosto ustavita za nekaj sekund, med kopiranjem petih strani celo po trikrat. Uporaba samodejnega podajalnika pri MX310 ne vpliva bistveno na samo hitrost. Je pa optično branje pri obeh zgledno hitro, saj črno-beli dokument prebereta v šestnajstih sekundah, le eno sekundo več pa potrebujeta za barvno stran. Barvni tisk je prav tako solidno hiter; za bitno sliko v Photoshopovem formatu PSD in na svetleč papir potrebujeta tri minute in šestinštirideset sekund, za Corelov vektorski format (spet na svetleč papir) pa deset sekund manj. Pri navadnem papirju se časi skoraj prepolovijo (dve minuti in pet sekund za bitno sliko). Fotografijo 10 × 15 cm natisneta v minuti petindvajset oziroma v slabi minuti, če uporabimo navaden papir namesto svetlečega.

Zakup člankov

Za daljši zakup pregleda člankov je potrebno biti prijavljen.
V kolikor še nimate svoje prijave, se lahko registrirate.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!
Prijava

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki