Canon EOS 30D

Objavljeno: 27.6.2006 15:09 | Avtor: Peter Gedei | Kategorija: Digitalni fotoaparati SLR | Revija: Junij 2006 | Teme: foto, nenehni testi

Pred letom in pol je Canon nadgradil svojo uspešno serijo polprofesionalnih digitalnih SLRjev z modelom 20D, ki je bil tehnološko zelo dobro opremljen in praktično brez prave konkurence. Vendar pa so bila v tem času tudi konkurenčna podjetja na potezi in kmalu se je pokazalo, da je model 20D potreben prenove. Marsikateri uporabnik je pričakoval nekakšen izboljšan odgovor na Nikonov D200, dočakali pa smo le nekaj "manjših" izboljšav z modelom 3D. Kot kaže, bodo v podjetju pravega naslednika pokazali na bližnjem sejmu Photokina, ki bo letos jeseni v nemškem Kölnu.

Kovinsko ohišje 30D sledi že nekajletni utečeni tradiciji polprofesionalnih modelov in ne prinaša nič novega. Še naprej gre za odlično sestavljen fotoaparat, z domišljeno postavljenimi gumbi in kolesci za upravljanje ter zanesljivim gumiranim držalom. Čeprav je oblikovno malce spremenjeno, uporabnikom Canonovih modelov prav gotovo ne bo povzročalo težav s privajanjem. Največja pridobitev je zdaj velik pregledovalnik LCD z diagonalo 6,35 cm in ločljivostjo 230.000 pik, ki pa kljub različnim nastavljanjem svetilnosti posnetke vztrajno prikazuje presvetlo.

Zakup člankov

Izbirate lahko med:

Za plačilo lahko uporabite plačilno kartico ali PayPal:

 

Najprej se morate prijaviti.
V kolikor še nimate svoje prijave, se lahko registrirate.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!
Prijava

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki