Objavljeno: 28.2.2012 | Avtor: Jure Forstnerič | Monitor Februar 2012 | Teme: tiskalnik, brizgalnik, multi, nenehni testi

Brother DCP-J925DW

Brotherjev novi DCP-J925DW se trudi iti v korak s časom. Podobno, kot so se v HPju s svojim tiskalnikom Envy malo bolj potrudili pri oblikovanju, se trudi tudi Brother. A tu je vse skupaj ostalo le pri lepem vzorcu na zgornji strani svetleče črne plastike, drugače pa je tiskalnik povsem tipičen predstavnik večopravilnih brizgalnih naprav.

Lahko pa pohvalimo vgrajeno brezžično omrežno povezavo, ki nam olajša postavitev in po potrebi odpraviti še en kabel. Seveda je še vedno na voljo tudi vmesnik USB. Ker gre za nekoliko više uvršpčen model v Brotherjevi ponudbi, je dodan tudi omrežni vmesnik. Če smo že pri povezljivosti, omenimo še posebne aplikacije, s katerimi lahko tiskamo neposredno z napravo iOS (torej iPhone in iPad) in Android.

Tudi sicer gre za solidno opremljen tiskalnik. Zgoraj je samodejni podajalnik za papir, ki sprejme do petnajst listov, črka D v imenu pa nakazuje na vgrajeno enoto za tiskanje na obe strani (duplex). Na sprednji strani je manjši barvni zaslon, ki je občutljiv za dotik. Desno od njega je nekaj funkcijskih tipk, spodaj pa vmesnik PictBridge za tiskanje neposredno s fotoaparatov ter bralnik za pomnilniške kartice. Še pod tem pa je kaseta za papir, v katero lahko pospravimo do sto listov, zraven pa še 20 manjših listov za fotografije.

Po hitrosti se je tiskalnik dobro odrezal. Po navedbah izdelovalca zmore do 12 listov na minuto pri črno-belem in 10 listov pri barvnem tisku. Po meritvah so te številke malce visoke, a gre kljub vsemu za hiter tiskalnik. Naše testno besedilo (dolgo pet strani) je tako natisnil v 38 sekundah, poročilo z barvnimi grafikoni (devet strani) pa v minuti in treh sekundah. Dobro se je odrezal tudi pri tisku na svetleč papir. Po kakovosti sodi tiskalnik nekako v povprečje. Za nezahtevne uporabnike bo odličen, a so nekateri tekmeci kljub temu boljši pri zahtevnejšem tisku bitne grafike. Je pa zato po ceni izpisa v vrhu razreda.

Brother DCP-J925DW

Kaj: Kopirni stroj, optični bralnik, toplotni brizgalnik.

Tiskanje: 8.

Fotokopiranje: 8.

Optično branje: 7.

Cena izpisa: 10.

Vmesniki: USB, omrežni, brezžični omrežni.

Cena: 180 EUR.

Cena natisnjene ČB strani: 5 centov.

Cena natisnjene barvne strani: 12 centov.

Prodaja: Avtera, www.avtera.si

Za: Cena izpisa, brezžična povezava, enota za tisk na obe strani.

Proti: Povprečna kakovost izpisa.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji