Objavljeno: 24.11.2015 | Avtor: Matej Šmid | Monitor December 2015 | Teme: nenehni testi

Asus Zenphone Selfie

Tajvanski Asus, ki je nekoč nastal in se profiliral kot podjetje, ki zna svoje znanje izdelave strojnih PC komponent za eminentne (ameriške) blagovne znamke prodati tudi pod svojim imenom, je močan tudi na mobilnem področju. Spomnimo se njihove tablice Nexus 7, ki so jo naredili za Google, pa bo vse jasno.

Na področju mobilnih telefonov se že nekaj ukvarjajo z blagovno znamko Zenfone, nedavno smo tako preizkusili njihov model Zenfone 2. In, kot smo pri izdelovalcih strojnih »igrač« že vajeni, sploh ne čudi, da je kmalu po tem zašla v naše roke tudi le malce spremenjena različica – Zenfon Selfie.

Kuj železo, dokler je vroče, bi lahko rekli, ko v imenu uzremo besedico »selfie«. Telefon se namreč trudi zajadrati na trenutnem trendu, ko se moramo poslikati prav povsod, in to tako, da smo na fotografiji tudi mi sami. Podobno je kot prvi razmišljal HTC, ko je naredil telefone Desire Eye; tudi Zenfoto Selfie je v resnici le »navaden telefon« (Zenfone 2), ki ima tudi na sprednji strani vgrajeno kamero. Ta po zmogljivostih ne zaostaja za tisto na zadnji strani. Nekako smo že vajeni, da ima zadnja kamera nekaj več kot deset megapik, sprednje pa se vrtijo okoli pet. Ločljivost obeh kamer na Selfiju je 13 megapik, prav tako imata obe prislonjeni svojo bliskavico (LED), le ostrenje je na zadnji strani lasersko, na sprednji pa ne. V praksi razlik v kakovosti fotografij iz obeh virov nismo opazili, le zoprno je, če si z bliskavico posvetimo neposredno v obraz. Vsekakor pa pozdravljamo to, da izdelovalci počasi opuščajo varčevanje pri kakovosti sprednjih kamer.

Naj še povzamemo druge strojne lastnosti – telefon poganja osemjedrni Snapdragon 615 (vgrajena ima varčna jedra A-53), pomnilnika je 3 GB (da, tudi to je razlika v primerjavi z Zenfoto 2, ta jih ima 4 GB), shrambe pa je 32 GB. Pomnilniške kartice seveda niso podprte. V praksi se telefon izkaže kot dobro odziven, »cukanja« nismo zaznali, seveda pa (za več denarja) brez težav najdemo tudi veliko hitrejše telefone.

Asus Zenphone Selfie

Prodaja: Bolje založene trgovine.

Cena ob objavi: 360 EUR.

Za    Zmogljiva sprednja kamera, relativno ugodna cena.

Proti    Ikone v nastavitvenem vmesniku niso ravno zgled lepega oblikovanja in preglednosti.

5329483

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji