Objavljeno: 9.3.2005 14:57 | Avtor: Damir Odlak | Monitor Marec 2005 | Teme: nenehni testi, prenosnik

ASUS W1772NAUP

Prenosnik ASUS W1772NAUP odlikuje prijetno ohišje kovinske barve, zanimiva pa je tudi postavitev priključkov. Tako na sprednji strani med obema zvočnikoma najdemo priključke zvočne kartice, ki podpira prostorski zvok 4.1, na desni strani pa le en vmesnik USB. Vsi drugi vmesniki so na levi strani naprave, in sicer so zakriti z vratci. Za njimi boste naleteli na dodatna vmesnika USB, analogni in digitalni priključek za monitor, omrežni in modemski priključek, vmesnik wi-fi in bralnik pomnilniških kartic, ki podpira branje z nosilcev SecureDigital, MultiMedia Card in MemoryStick (tudi različice Pro).

Tipkovnica je zelo dobra in se ne upogiba, se pa sledilna ploščica ni ravno izkazala. Nekoliko preveč gladka je, kar zmanjša odzivnost kazalca. Prenosniku je priložena miška, s katero bo delo veliko udobnejše. Ohišje je robustno in trpežno.

Zaslon ima ločljivost 1680 × 1050 pik, kar se je zelo izkazalo pri gledanju filmov, pa tudi pri delu z večpredstavnimi programi, pri katerih je velika ločljivost pomembna. Slika je svetla in ostra, dobra je tudi kotna vidljivost, za prikaz slike pa skrbi ATI Mobility Radeon 9600. Procesor Intel Pentium M pri taktu 2GHz lepo sodeluje z grafično kartico, na voljo ima 512 MB pomnilnika. Akumulator bo poskrbel za slabe tri ure delovanja brez napajanja.

Prenosnik je predvsem s širokim zaslonom, visoko ločljivostjo in odlično grafično kartico že pravcati večpredstavni center, zelo pa se izkaže tudi kot poslovni računalnik. Tu pa se zgodba še ne konča. Pri Asusu so se namreč odločili za korak naprej in vanj vgradili še tv kartico, ki ga naredi za pravo večnamensko napravo. Tudi antenski priključek za spremljanje tv sporedov so namestili pod vratca na desni strani ohišja, v reži za nadgradnjo pa so pospravili daljinski upravljalnik. Pomanjkljivost prenosnika so vgrajeni zvočniki, ki so za gledanje filmov ali spremljanje televizijskih programov občutno pretihi.

Za datoteke in programe je v modelu W1772NAUP na voljo 80 GB disk (s 5400 vrtljaji na sekundo), podatke pa lahko arhivirate prek vgrajene enote DVD-RW.

V paketu je priložena tudi torbica za prenosnik.

Prenosnik se je izkazal kot vsestranski, še posebej je primeren za delo s programi, ki zahtevajo veliko ločljivost, hkrati je tudi tv sprejemnik. Opremljenosti primerna je tudi cena, skoraj 552 tisočakov.

ASUS W1772NAUP

Poslovni indeks Winstone 2004: 16,5.

Večpredstavni indeks Winstone 2004: 23,1.

Trajanje delovanja: 2 h 50 min.

Zgradba in oprema: 9.

Mere: 36,4 × 26,4 × 3,2 cm, 3,2 kg.

Značilnosti: Intel Pentium M, 2 GHz, 512 MB RAM, 80 GB disk, DVD-RW/CD-RW, WiFi 802.11g.

Zaslon: 15,4-palčni, 1680 × 1050 pik.

Cena: 551.880 tolarjev.

Prodaja: JAE, www.jae.si, (01) 589 62 00.

Za: Opremljenost, svetel in kontrasten zaslon, zmogljiv grafični procesor, zmogljiv procesor.

Proti: Nekoliko slabša sledilna ploščica, visoka cena.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji