Objavljeno: 30.10.2012 | Avtor: Jure Forstnerič | Monitor Oktober 2012 | Teme: nenehni testi, prenosnik

Asus N56V

Večina uporabnikov pozna Asus po cenejših prenosnikih, tudi po majhnih netbookih (saj so bili eni prvih resnih izdelovalcev teh modelov) in tabličnih računalnikih. Izdelujejo pa tudi večje, zmogljivejše modele, kot je tokrat preizkušeni N56V.

Gre za eleganten prenosnik z kakovostnim aluminijastim ohišjem. Zaslon meri po diagonali 15,6 palca, ločljivost pa je odličnih 1920 × 1080 pik. Prenosnik ni med lažjimi, tehta slabe tri kilograme. To je seveda posledica kakovostne izdelave in uporabljenih materialov. Tipkovnica je dobra, dovolj trda, tipke pa so dokaj mehke in prijetne za otip. Dodana je tudi številčnica, sledilna ploščica pa je zelo velika, vanjo sta tudi integrirani tipki. Na take rešitve se mora večina uporabnikov sicer navaditi, saj se hitro zgodi, da ob kliku malenkost premaknemo kazalec. Vgrajeni so solidni zvočniki, poleg prenosnika pa dobimo še majhen zunanji nizkotonec (wofer), ki še dodatno pripomore k dobremu zvoku.

Procesor je Intel zadnje generacije, gre za za zmogljiv Core i7-3610QM, ki bije pri frekvenci 2,3 GHz. Vgrajenih je 6 GB pomnilnika, kar je ravno prav za zahtevnejše uporabnike. K celotni sliki doda svoje še grafična kartica podjetja Nvidia, model GeForce GT 630M, ta ima še 2 GB lastnega pomnilnika. Vgrajeni disk je med večjimi, nanj gre do 750 GB podatkov. Sestava poskrbi za dobro podporo tudi najnovejšim igram pri razmeroma zahtevnih grafičnih nastavitvah, prenosnik se je dobro obnesel na vseh naših preizkusih zmogljivosti. Posledično pa je avtonomija nekoliko slabša, mi smo namerili dve uri in pol delovanja.

Na ohišju najdemo kar veliko vmesnikov, tudi štiri vmesnike USB, ki se vsi skladajo z novim standardom 3.0. Poleg tega sta tu še grafična izhoda HDMI in VGA ter navaden omrežni vmesnik, za brezžično povezljivost pa skrbita WiFi in bluetooth. Glede na opremljenost, zmogljivost in kakovost izdelave se nam zdi cena dobrih tisoč evrov povsem konkurenčna.

Asus N56V

Poslovni indeks SYSmark 2007 (Productivity): 141.

Večpredstavni indeks SYSMark 2007 (VideoCreation): 204.

Trajanje delovanja: 2 uri 28 minut.

Zgradba in oprema: 6.

Velikost in teža: 7.

Mere: 38 × 25,5 × 3,2 cm., 2,7 kg.

Značilnosti: Intel i7-3610QM 2,3 GHz, 6 GB RAM, 750 GB disk, WLAN 802.11 b/g/n, bluetooth.

Zaslon: 15,6-palčni, 1920 × 1080 pik.

Operacijski sistem: Windows 7 Home Premium.

Cena: 1050 EUR.

Prodaja: www.avtera.si.

Za: Zmogljivost, cena.

Proti: Zmogljivost akumulatorja.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji