Objavljeno: 27.2.2012 11:27 | Avtor: Blaž Seliškar | Monitor Februar 2012 | Teme: zlati Monitor, nenehni testi, prenosnik

ASUS N55SF

Z Asusovim prenosnikom N55S naj bi brez težav nadomestili svoj računalnik, pravi izdelovalec. Že samo pakiranje napove, da model odstopa od običajnega. Je namreč konkretnejše, večje, prenosnik se skriva v nekakšnem dodatnem plastičnem ohišju, po odstranitvi obojega pa nas pričakata še dva prostornejša predela, v katerih se poleg običajnih dodatkov k prenosnikom skrivata še miš in nekakšen zvočnik.

Po odprtju lakiranega ohišja visokega sijaja z aluminijastimi dodatki nas pod zaslonom razveseli napis Bang & Olufsen IcePower. Zvočnik, ki smo si ga ogledovali pri odvijanju tega prenosnika, pa je seveda nizkotonec, ki bo dodal še tisto malo malenkost pri zvoku, kar znamo včasih pogrešati pri teh napravah. Seveda ne gre pričakovati čudežev, je pa izkušnja vsekakor boljša kot pri večini doslej preizkušenih vgrajenih zvočnikov v prenosnikih.

Tudi zaslon ne razočara, saj na svoji 15,6 palca veliki diagonali prikaže polno HD ločljivost 1920 × 1080 pik. Zaslon je matiran, v njem ne vidimo nikakršnega odseva tudi ob močnejši svetlobi v prostoru ali na prostem. Slika bo torej odlična tudi ob igranju kakšne igrice, pri čemer bo pomagala tudi vgrajena grafična kartica Nvidia Geforce GT 555M z 2GB lastnega pomnilnika. Ta bo zlahka pognala tudi kakšno igro, seveda tudi s pomočjo vgrajenega štirijedrnega procesorja Intel i7 2630QM in podporo 4 GB pomnilnika prenosnika. Omenjena sestava se je dobro odrezala tudi na naših grafičnih testih.

Zmogljivost takšne sestave narekuje torej prijetno, tekoče delo na prenosniku, k čemur pripomoreta tudi tipkovnica in sledilna ploščica. Slednja je dovolj velika in natančna, gumba se končata z robom ohišja prenosnika in sta precej velika, da ju ne bo treba slepo iskati. Tipkovnica deluje solidno in tipkanje ne povzroča prevelikih težav, četudi bi si želeli nekaj več razmika med tipkami za še nekoliko boljšo izkušnjo. Nekoliko moteča je tudi razporeditev nekaterih tipk, saj bo treba ob slepem tipkanju nekoliko prilagajanja ob uporabi običajno skrajno levo postavljenih. Skrajno levo zgoraj je vedno tipka "escape". Narobe, tokrat imamo tam funkcijsko tipko za varčevanje z energijo, pod njo tudi ne najdemo drugih običajnih tipk, temveč so druge funkcijske tipke. Spet stvar, ki bi bila ob nekoliko večjem razmiku med tipkami nemoteča.

Podatke bomo lahko shranjevali na 750 GB velik disk, jih prenašali prek bralnika blurayev in drugih medijev, zapisovali bomo lahko tudi DVDje ali prenašali podatke prek zadostnega števila USBjev in bralnika pomnilniških kartic.

Baterija nam bo zagotovila nekako štiri ure svobode pred naslednjim polnjenjem, prenosnik pa bomo z njegovimi skoraj tremi kilogrami še vedno zlahka prenašali naokrog, čeprav ne šteje med najtanjše, ki smo jih imeli v zadnjem času priložnost preizkusiti.

ASUS N55SF

Hitrost (SYSmark Productivity): 142.

Hitrost (SYSmark VideoCreation): 242.

Trajanje delovanja: 3 ure 55 minut.

Mere: 37,9 × 26,1 × 3,5 cm, 2,7 kg.

Značilnosti: Intel Core i7 2630QM, 2,20 GHz, 4 GB RAM, 750 GB disk, WLAN 802.11 b/g/n, bluetooth, DVD-RW.

Zaslon: 15,6-palčni, 1920 × 1080 pik.

Operacijski sistem: Windows home premium.

Cena: 1000 EUR.

Prodaja: www.avtera.si.

Zgradba in oprema: 10.

Velikost in teža: 8.

Za: Moč sestave, število priključkov, zaslon, odlični zvočniki.

Proti: Tipkovnica, nekoliko debelejše ohišje.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji