Acer Aspire 5310-301G8

Objavljeno: 18.12.2007 15:20 | Avtor: Jure Forstnerič | Kategorija: Prenosni računalniki | Revija: December 2007 | Teme: prenosnik, nenehni testi

Acerjev model Aspire 5310 meri na nezahtevne uporabnike, ki jim je cena poglavitno vodilo pri nakupu prenosnika. Navzven se to ne pozna, saj uporablja enako ohišje kot nekateri drugi, zmogljivejši modeli iz serije Aspire. To je lično oblikovano, zunanjost je črna, notranjost pa bela, opazimo pa tudi nekaj manjših oblikovalskih podrobnosti.

Srce prenosnika je Intelov procesor iz cenejše serije Celeron, njegov takt pa 1,6 GHz. Ker ga podpira le 1 GB pomnilnika, bolj stežka dohaja naloženo Windows Visto Home. Lep zgled je dolgotrajno nalaganje vseh ikon na nadzorni plošči (seveda v klasičnem načinu, kjer je teh ikon kar nekaj). Preizkusi so potrdili slabe zmogljivosti, saj se je uvrstil proti koncu lestvice cenejših prenosnikov. Žal se podobna zgodba ponovi pri preizkusu zmogljivosti akumulatorja. Izmerili smo, da zmore računalnik poganjati le eno uro in dvainpetdeset minut. To sicer ni najslabše, je pa vendarle pod pričakovanji. Integrirana Intelova grafična kartica GMA 950 si sposodi kar sistemski pomnilnik in je uporabna le za starejše igre.

Zakup člankov

Za daljši zakup pregleda člankov je potrebno biti prijavljen.
V kolikor še nimate svoje prijave, se lahko registrirate.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!
Prijava

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki