Testi - Prenosni računalniki / Avtor - Žiga Veber

  • Toshiba Tecra A11-10D

    Toshibina serija Tecra je namenjena poslovnim uporabnikom, ki zahtevajo robusten in zmogljiv prenosnik, ki se zna postaviti tudi s sprejemljivo ceno. Tako je tokrat preizkušeni prenosnik zaprt v razmeroma preprosto in klasično oblikovano, vendar kakovostno ohišje. V celoti ga obdaja črna barva, tako reliefni pokrov, ki preprečuje, da bi se prehitro opazila praske, kot tudi notranjost prenosnika.

  • Lenovo G560

    Novi Lenovo serije G ni postavljen na dno cenovne lestvice kot njegov sorodnik G550, ki smo ga preizkusili pred kratkim. Ohišje ima nekoliko bolj dovršeno ali pa, če želimo, prestižno, k takemu vtisu pa največ pripomore predvsem aluminijasta plošča, na kateri počivajo dlani med tipkanjem na kakovostno tipkovnico. Ta ima tudi ozek številski del, kar je na 15-palčniku prej izjema kot pravilo.

  • Sony Vaio VPC-EB1S1

    Najzmogljivejši Vaio iz serije EB se ponaša s 15,5-palčnim zaslonom v razmerju 16 : 9, ki se sicer lepo odpira in daje dovolj svetlosti, vendar je njegova ločljivost s 1366 × 768 pikami za tako veliko diagonalo nekoliko premajhna. Kakovost ohišja je dobra, vendar že ob prvem stiku z našimi rokami zmoti preveč cenena plastika pod optično enoto, ki se neprijetno upogiba.

    Objavljeno: 28.5.2010 12:32 | Avtor: Žiga Veber | Monitor Maj 2010 | Teme: preizkus, prenosnik, nenehni testi
  • Sony Vaio VPC-S11X9E

    Ob prenosniku Vaio serije S je v našem uredništvu marsikdo pripomnil kaj spodbudnega v smislu: "Ta Vaio je pa res lep." In res je videti dobro, brez nepotrebnih dodatnih futurističnih lepotnih dodatkov in tudi brez pretiranega minimalizma, kot ga dandanašnji najdemo pri nekaterih izdelovalcih. Njegovo ohišje je izdelano zelo trdno, nanj nimamo niti najmanjše pripombe, poleg tega pa je zaradi uporabe magnezijeve zlitine tudi lahko. In prav tako fin je tudi zaključek zunanje plastike, ki na nekaterih mestih deluje kot fin vodobrusni papir. Zelo dobra je tudi tipkovnica, na kateri pa zmoti v našem primeru nekoliko valovita tipka za presledek, ki nekoliko kvari celoten vtis. Veliko boljši sta tipki drsne ploščice, ki sta med najboljšimi sploh.

  • Viewsonic ViewBook VNB130

    Lahki 13,3-palčni Viewsonic ima veliko željo po zgledovanju po Applovih izdelkih. To je opaziti že pri samem imenu (na voljo je tudi ViewBook Pro) in na pogled že od celotne embalaže naprej, vse do privzetega ozadja na namizju. Tako je ohišje s tipkovnico vred odeto v srebrno plastiko, tipki drsne ploščice pa sta združeni v eno. Zaslon je obrobljen s črno svetlečo plastiko, za čiščenje je priložena tudi krpica. Tipkovnica je dovolj velika, vendar ni dovolj trdno vpeta, poleg tega s povsem ravnimi tipkami, med katerimi ni vmesnega prostora, ne omogoča povsem suverenega tipkanja, pa tudi kakovost nekaterih tipk je nekoliko slabša.

  • Dell Latitude E5400

    Dellov Latitude E5400 se ponaša z zelo prefinjeno in izjemno nevpadljivo nesvetlečo črno podobo. Ker je kakovostno izdelan, pa zaradi tega še zdaleč ne deluje dolgočasno ali monotono.

  • Toshiba Qosmio X300-158

    Toshiba Qosmio X300 je igričarska zver, zaprta v divje rdeče ohišje, ki ga na pokrovu krasijo plameni. S tem izraža svojo namembnost in želi podžigati ljubitelje iger, s svojo zasnovo predvsem tistih najzahtevnejših, 3D.

  • HP Pavilion dv6

    Hewlett Packard je svojo blagovno znamko prenosnikov Pavilion dolgo zadrževal le na drugi strani Atlantika, vsekakor pa zunaj meja Slovenije. In je tako domačim uporabnikom v trgovinah prodajal sicer uradno "poslovne" modele. No, časi se spreminjajo, Pavilioni so zdaj na voljo tudi pri nas.

  • Viewsonic VNB101

    Prejšnji mesec smo si mini prenosnike (netbooke) podrobneje ogledali, vendar se njihov trg še vedno širi in v konkurenčne vode tega segmenta se podaja tudi Viewsonic, sicer bolj znan po monitorjih.

  • Lenovo G550 - 2958

    Lenovo prenavlja tudi cenovno ugodno linijo izdelkov G, ki ne sodi med Thinkpade. Ta se deli na nekoliko manjši 14-palčni model, klasični 15,4-palčni in tokrat preizkušeni 15,6-palčni širokokotni model z razmerjem zaslonskih stranic 16 : 9. Kljub cenovno ugodni ponudbi pa v Lenovu kljub vsemu niso pozabili na zanje značilna kakovostna ohišja, čeprav na prvi pogled in morda tudi dotik niso videti takšna.

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji